Fra Stord til Rio

Gitaristen Per Olav Kobberstad viser oss at man ikke må være oppvokst på Copacabana for å spille vakker brasiliansk musikk.

Per Olav Kobberstad – en annerledes gitarist.

Aldri hørt om Per Olav Kobbertad før sier du? Jeg tror ikke du skal føle deg veldig utafor av den grunn. De aller fleste av oss har neppe noen voldsom kunnskap om eller kjennskap til 26-åringen fra Stord. Nå har heldigvis hans debut-cd kommet min vei og jeg kan absolutt anbefale mange andre å komme i kontakt med Kobberstad og hans musikk også.

Etter studier rundt omkring i Norge, blant annet på universitet i Agder, Kristiansand, satte Kobberstad kursen for kilden til sin store musikkinteresse – Brasil.

Med sin spesiallagede åttestrengers akustiske gitar, like mange egne komposisjoner samt en original versjon av den norske folkemelodien “Storeguten”, har Kobberstad samla et et heftig lag av musikanter stort sett fra Brasil, men også et par fra Sverige og USA i studio i nærheten av Rio i 2014.

Bass, trommer, perkusjon, saksofon, elektrisk gitar, trekkspill og pandeiro er instrumenteringa som kler den varme, melodiske og nesten sjølsagt rytmisk spennende musikken til Kobberstad.

Det er et godt stykke fra Antonio Carlos Jobim og hans kollegers verden til Kobberstads univers. Han er sjølsagt et “barn” av sin tid og har flytta musikken inn i vår tid samtidig som han så absolutt har tatt vare den stolte tradisjonen fra bossafolket også.

Per Olav Kobberstad har tatt sjansen og levd ut drømmen. Han gjør det på et flott og inderlig vis også og han fortjener mye mer oppmerkosmhet enn han har fått så langt.

Per Olav Kobberstad

Os Rios, As Ligações

POK Records/pokobberstad.com

6 kommentarer

Siste innlegg