Musikk som livredder

Få om noen vet som Jon Harald Gjesdal at musikk kan hjelpe mennesket å komme tilbake til livet.

Jon Harald Gjesdal har fått orden både på pianoet og livet.

Det hevdes, og med rette, at vi alle har ei historie. Jon Harald Gjesdal har det i større grad enn de aller fleste. I 1992 blei han en del av ei religiøs sekt i Tyskland. Den opplevelsen skulle vise seg nesten å koste han livet. I 2000 kom han seg ut av sekta – fullstendig traumatisert. Han trengte mange år for å komme tilbake til livet, men sakte kom han seg tilbake på beina – han lærte seg både og elske og tilgi igjen, som han sjøl sier.

En del av hverdagen i det tyske klosteret gikk ut på at Gjesdal måtte kutte alle bånd til familie og venner og han måtte også slutte å spille piano, noe han hadde gjort siden han var ung gutt. Rundt 20 år etter at han blei en del av sekta begynte han å spille musikk igjen og han begynte også å komponere. Som han sier: musikken hadde aldri forlatt han og den var med på å bringe han tilbake til livet.

I oktober i fjor inntok Gjesdal flygelet i Aas kirke på Bøverbru ikke langt fra Gjøvik. Med seg i bagasjen hadde han ni komposisjoner egna til å skape ro og ettertanke ikke bare hos Gjesdal, men også hos alle de som vil tilbringe tid med han og musikken hans. Gjesdal er en melodiker av rang og det er en rik klangverden han inviterer oss inn i. Det er små, korte melodier han serverer oss – to til tre minutter – og det er en verden der både Chopin og Elton John høyst sannsynlig har spilt ei rolle.

Det er flott at musikken har vært med å bringe Jon Harald Gjesdal tilbake til livet. Og med “Still Playing” greier Gjesdal så avgjort å gi liv til musikken.

Jon Harald Gjesdal

Still Playing

Jon Harald Gjesdal Records/jonharald.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg