Tøft fra den andre sida

Harris Eisenstadt er en canadisk trommeslager, komponist og bandleder med base i det hippeste Brooklyn. Slik låter det da også.

Harris Eisenstadt – street smart og vel så det.

Harris Eisenstadt (40) er en av den moderne, stadig søkende jazzens viktigste trommeslagere i jazzens hovedstad, New York. Lista over hvem han har jobba med er langt som et godt år og inneholder blant annet navn som Wadada Leo Smith, Nate Wooley og Myra Melford. Likevel er det som leder for egne ensembler han har utmerka seg aller mest – ikke minst bandet Canada Day som han kommer til Oslo med i slutten av april. I tillegg har den Toronto-fødte og oppvokste Eisenstadt flere bein og flere band å stå på.

Dagen før innspillinga live på Stone i New York: Jeb Bishop, Jason Roebke, Harris Eisenstadt og Tony Malaby i fullt driv.

I september i fjor spurte John Zorn Eisenstadt om han kunne tenke seg å vise fram flere sider av seg sjøl på Zorns klubb Stone på Manhattan. Vår mann takka sjølsagt ja til tilbudet og ett av de første bandene han tenkte på var en trio han satta sammen for nesten ti år siden da han flytta fra Los Angeles til New York. Den bestod av trombonisten Jeb Bishop og bassisten Jason Roebke. Planen var å utvide det hele til kvartett, men det lykkes ikke å skaffe tilstrekkelig med jobber til at det var liv laga.

I forbindelse med Zorns tilbud åpna døra seg og tenorsaksofonist Tony Malaby, som hele tida var tiltenkt rolla som fjerdemann, var det sjølsagte valget.

Det betyr at fire svært langt framskredne modernister/avantgardister har satt hverandre stevne over åtte Eisenstadt-komposisjoner. Etter en del øvelse og to sett på Stone, gikk kvartetten i studio dagen derpå og det låter da også så friskt og ferskt som vel tenkelig. Jovisst er det struktur på materialet, men det er samtidig store åpne flater som de fire kan strekke ut på både individuelt og kollektivt – og her er det lyttere av høy byrd vi har med å gjøre.

De fire herrene her tilhører en generasjon eller i alle fall et miljø som ikke har noe stort behov for å vise sine omgivelser hvor de flinke de er. De er derimot ute etter å skape noe sammen og det har de greid på et ypperlig vis her med “Old Growth Forest”.

Harris Eisenstadt

Old Growth Forest

Clean Feed Records/MusikkLosen

7 kommentarer
  1. Tilbaketråkk: PK screening
  2. Tilbaketråkk: orm consultants
  3. Tilbaketråkk: In Vivo pharmacology
  4. Tilbaketråkk: Caco-2 cells
  5. Tilbaketråkk: Biowaiver Studies
  6. Tilbaketråkk: GVK Bio company
  7. Tilbaketråkk: GVK Bioscience

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg