Vakkert fra det vakreste stedet

Pianisten, komponisten og bandlederen Arne Torvik fra Molde stakk til øya Sekken for å gjøre ferdig musikken til sin debut-cd – “Northwestern Sounds”. Det gjorde han veldig rett i.

Arne Torvik har blikket retta opp og fram – og mot det vakre.

Arne Torvik (34), fra Skåla/Molde/Sekken, har spilt ei sentral rolle i Moldes jazzliv de seineste åra. Etter studier både i Bergen og Trondheim, har turen gått hjem igjen og musikken – som tittelen mer enn antyder – er prega av det.

Etter at Torvik blei tildelt Møre og Romsdal Fylkeskommunes kunstnerstipend i 2013, satte han fart på å få sin egen musikk opp til overflata. Under Moldejazz året etter så den dagens lys for første gang og resultatet og responsen blei så bra at jobben med å gjøre musikken klar for plate blei satt i gang. Og Torvik fant da ut at å emigrere til Sekken var måten å gjøre det på!

Jeg skal ikke påstå at jeg “hører” Nordvestlandet spesielt i musikken til Torvik. Det jeg imidlertid hører er både vakker, søkende og til tider dramatisk musikk og det er jo på mange måter det jeg forbinder med Nordvestlandet – så kanskje jeg hører det likevel! Torvik er en låtsnekrer av meget høy klasse og de fleste låtene her glir lett inn i øregangene allerede ved første gjennomlytt, sjøl om de på ingen måte er lettvinte. Det hevdes at musikken blant annet har et slags hiphop-fundament, noe jeg ikke opplever som fremtredende. Det som imidlertid er helt åpenbart er det melodiske og det nesten popinspirerte – dette er musikk også for musikkelskere langt utenfor jazzmenigheta.

Med seg har Torvik, som spiller både piano og ymse andre tangentinstrumenter, et herlig lag og spesielt hyggelig er det at to av de andre også stammer fra Molde og viser hvilken stor betydning inspirasjonen fra festival og Storyville Jazz Club har. Både gitarist Espen Jørgensen Bjarnar og trompeter Kristoffer Eikrem viser seg her fram fra ei ny side for meg – vakrere, mer stemningsfullt og mer melodisk har jeg aldri hørt noen av dem tidligere. Trommeslager Tomas Järmyr, altsaksofonist Martin Myhre Olsen og bassist Dan Peter Sundland er alle studiekamerater av Torvik og er så definitivt med på å gjøre denne musikalske reisa til Nordvestlandet til en herlig opplevelse.

Arne Torvik har lagt lista høyt og på et vakkert sted. Det gjør at forventningene til det som skal skje i åra som kommer blir skrudd ytterligere opp. Enn så lenge er det bare å hygge seg ofte og lenge med “Northwestern Sounds”.

Arne Torvik

Northwestern Sounds

Øra Fonogram/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg