Vakker klang på kammeret

Trompeteren, komponisten og bandlederen Stian Omenås er tilbake med superbandet sitt og nok et kapittel med Klangkammer.

Mats Eilertsen, Stian Omenås, Rob Waring og Erik Nylander – vi snakker bra band.

For fire år siden ga den nå 35 år gamle Stian Omenås oss “Klangkammer 1”. Det var en klar og tydelig beskjed om at sunnmøringen hadde noe helt spesielt på lur. 1-tallet fortalte oss også at han hadde mer på lager og nå, fire år seinere, så er del 2 klar for sjøsetting og det er nok en bekreftelse på at Omenås vil noe helt eget.

Det at bassist Mats Eilertsen, trommeslager Erik Nylander og vibrafonist Rob Waring ville være med den da relativt uerfarne Omenås sa også en hel del om potensialet, og når de nå fortsatt er mer enn hjertelig tilstede, så bare understreker det hvilken tro de har både på Omenås og hans musikalske visjoner.

Stian Omenås har all grunn til å smile.

Nå, som forrige gang, har Omenås lagt forholda til rette for at de fire skal komme sammen i et kammermusikalsk univers basert på hans 14 korte, tydelige og åpne komposisjoner.

Omenås har med seg tre av Harald og Sonjas aller beste lyttere og derfor blir uttrykket også både uforutsigbart og lekent.

Omenås hevder at det musikalske utgangspunktet gir både luft, konsentrasjon og fokus på detaljer og det er ikke vanskelig å være enig i det. Noen ganger er musikken i et bortimot jazzaktig landskap med straight beat, mens det andre ganger nærmer seg et samtidsmusikalsk uttrykk. Uansett så føler de fire seg svært så hjemme og de stortrives åpenbart i disse uutforska områdene.

Stian Omenås har brukt de fire åra siden “Klangkammer 1” svært godt og utvikla seg sjøl og musikken sin på et spennende vis. Det er bare å håpe at det ikke tar fire nye år før “Klangkammer 3” ser dagens lys.

Stian Omenås

Klangkammer 2

NORCD/Musikkoperatørene

1 kommentar
  1. Tilbaketråkk: thekitchenofarunner.com

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg