En hyggelig overraskelse

Det er neppe så veldig mange utenfor Haugesund/Stavanger-området som kjenner til vokalisten Benedikte Kyvik. Det bør det bli en forandring på.

Benedikte Kyvik gjester oss med musikk i et vakkert popjazzlandskap.

Etter musikkstudier på universitetet i Oslo gikk turen tilbake til hjemtraktene rundt Haugesund og Stavanger for Benedikte Kyvik. Der har hun sunget med mangt og mye, men som kjent så er det ikke lett å bryte gjennom på nasjonal basis med base langt fra Oslo.

Det har Kyvik tatt konsekvensen av og flytta til Oslo i forbindelse med lanseringa av sin cd-debut. Muligheten er nok noe større siden markedet er større rundt hovedstaden, men likevel er det så mange om beinet at det ikke deles ut noen garanti for noe som helst.

Når det er sagt så har Kyvik gitt oss en debut som forteller oss om at det er modent og solid talent vi har med å gjøre. Mye av stoffet har hun skrevet sjøl og ellers har hun henta materiale fra kjente rockestørrelser som Katy Perry og REM. Med en sjangerutslettende tilnærming – Kyvik har tydeligvis et like nært forhold til soul, pop, folk og jazz – får vi et visittkort her som er vanskelig å sette i bås, men det er da heller ikke noe mål i seg sjøl.

Franskmannen og multiinstrumentalisten Stéphane Détrez har produsert, spiller de fleste instrumenter og har skrevet alle de originale komposisjonene. Han har en klar visjon med hvor han vil med låtene og han har “funnet” Kyviks stemme på et fint vis. Kyvik synger på et personlig og varmt vis, men med et uttrykk som kan bli noe affektert fra tid til annen.

Benedikte Kyvik har begitt seg ut på ei spennende og sikkert ensom reise. Talentet er så absolutt til stede – så spørs det bare om flaksen og tilfeldighetene er på hennes side.

Benedikte Kyvik

On a String

BEK/benediktekyvik.com

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg