Nytt og spennende kapittel

De som tror at de kjenner musikanten og vokalisten Eldbjørg Raknes gjør kanskje det. Likevel vil de få en stor og hyggelig overraskelse gjennom “Possibly In Time”.

Eldbjørg Raknes går stadig nye veier.

Eldbjørg Raknes (46), født og oppvokst i Midsund, men bosatt og jobbende ut fra Trondheim i flere tiår nå, er blant dem som heldigvis er nesten umulig å båssette. Hun har ustanselig fulgt sin egen vei – en vei hun har vært helt aleine om. Det har blant annet ført til at hun har vunnet norsk jazz´ aller største utmerkelse, Buddy, og hun har blitt tildelt Radka Toneffs minnepris. Det forteller det aller meste om hvordan hun har blitt verdsatt av både jazz-Norge og medmusikanter.

Gjennombruddet?

Det Store gjennombruddet har likevel latt vente på seg. Veldig mye av grunnen er sjølsagt at Raknes, storesøster til bassist og vokalist Steinar for de som lurte, har vært fullstendig kompromissløs i sin tilnærming til musikk hele tida. Veldig mye av det hun har delt med oss gjennom sine 27 album, ni av dem på hennes eget selskap MYrecordings, har vært ganske så fri musikk som ikke nødvendigvis har snakka til den store hvite flokk. Det har heldigvis ikke Raknes brydd seg det minste om: det er der hun har vært og det har vært der hun har følt at hun har hatt noe viktig å melde. Med “Possibly in Time” er muligheten for at Raknes snakker til et mye større publikum tilstede sjøl om hun på ingen måte kompromisser nå heller.

Debut som forfatter

Her møter vi nemlig Raknes i en setting som har både pop, bossa, støy, jazz og Erik Satie i seg – intet mindre!!!! Musikken er ofte så vakker og sart at tårene presser på – Raknes har nemlig også for første gang skrevet sangtekster og vi snakker tekster som går inn til beinet og som de fleste av oss kan kjenne oss igjen i. Ikke overraskende har da også Sidsel Endresen vært tekstkonsulent underveis.

Når så Raknes, som i tillegg til å synge også bedriver live sampling, opererer diverse elektronikk, spiller elpiano og perkusjon, har med seg et unikt kremlag bestående sin duopartner Oscar Grönberg på elpiano og synth, Kirsti Huke på både vokal og live sampling, elektronikk og perkusjon og Nils-Olav Johansen på seksstrengers bass, vokal, live sampling og elektronikk, så skal det ikke store fantasien til for å skjønne at dette vakre og tiltalende lydlandskapet er annerledes enn alt annet som har vederfaret sanseapparatene.

Stort steg

Denne urframføringa gjort live på Dokkhuset i Trondheim i november i fjor, er et stort og viktig steg for Eldbjørg Raknes. Den viser oss nok ei ny side av denne høyst spesielle stemma – den mest spennende og viktigste jeg har hørt fra henne noensinne. En strålende måte å markere kvinnedagen på!

Eldbjørg Raknes

Possibly in Time

MYrecordings/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg