En åpenbaring

Endelig var det min tur. Jeg har nemlig hørt om Jessica Sligter i mange år, men aldri har våre veier krysset hverandre – grundig i alle fall. Jeg har tydeligvis gått glipp av mye spennende og original musikk.

Jessica Sligter har noe helt eget å fare med.

Vokalisten, gitaristen, pianisten og låtskriveren Jessica Sligter kommer fra Utrecht i Nederland. Likevel er det slik at hun har bodd nesten ti av sine 33 år her oppe ved Polarsirkelen. Hun har altså gjort det som nederlandske skøyteløpere gjorde før i verden – de dro til Norge for å finpusse formen.

Sligter fant et miljø her i Norge i skjæringspunktet mellom alternativ popmusikk og grenseløs jazzmusikk som tiltalte henne i den grad at hun flytta hit, har blitt værende og som har ført til at hun har skapt mye flott musikk – i alle fall basert på “A Sense of Growth”.

Her møter vi henne med sju låter som oser av søkertrang og en evne til å finne nye innfallsvinkler som er oppsiktsvekkende. Åpningsfiguren på den første låta er veldig lik Coltranes legendariske start på “A Love Supreme”, men der slutter også alle mine forsøk på å sammenlikne Sligter med noen eller noe.

Innspillinga er stort sett gjort i Seattle med den anerkjente produsenten Randall Dunn og med bidrag fra folk som saksofonisten Skerik og bratsjisten og bassisten Eyvind Kang, med fartstid fra både Bill Frisell og John Zorn, som også står bak strykearrangementene.

Sligter tar oss med til et landskap som henter like like mye fra pop og rock som fra jazz. Hun har tidligere samarbeida en hel del med Susanna og Jenny Hval, som også synger på et par av spora her, og da skjønner man vel i hvilken grenseløs retning musikken til Jessica Sligter også går.

Det er en spenning, en annerledeshet og en originalitet i både låtene og vokaluttrykket til Jessica Sligter som gjør at dette møtet har vært en spennende åpenbaring. Musikken er til tider mørk, hele tida søkende og spennende – og tiltalende.

Skøyteløpere som Ard Schenk og Cees Verkerk blei mottatt med åpne armer her i Norge – det bør så absolutt landsmanninnen Jessica Sligter bli også.

Jessica Sligter

A Sense of Growth

HUBRO/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg