Et herlig laboratorium

Den sveitsiske pianisten, komponisten og bandlederen Nik Bärtsch er i besittelse av ei helt egen stemme. Her møter vi han for første gang med det akustiske bandet Mobile.

Nik Bärtsch, til venstre, sammen med kvartetten Mobile.

Den 44 år unge Nik Bärtsch er i svært manges ører en av Europas aller mest spennende musikanter. Han er å møte i tre forskjellige settinger: enten som solopianist, med det store zen-funk-bandet Ronin eller med den akustiske kvartetten Mobile – som jeg møter for første gang.

Ikke nok med at vi får møte den originale kvartetten, med de to trommeslagerne Kaspar Rast og Nicolas Stocker og bass- og kontrabassklarinettisten Sha, som i litt forskjellige utgaver har eksistert siden 1997, men her er også Extended – det vil si en godt integrert strykekvintett – med.

Bärtsch, som har skrevet all musikken her også, henter på et unikt vis fritt fra funk, moderne klassisk musikk og og rituell japansk musikk. For å si det sånn: det er ikke hver dag vi blir utsatt for en slik miks!!!!!

Nik Bärtsch har skapt et unikt lydlandskap – et landskap jeg aldri har vært i nærheten av tidligere. Det er nedpå og intimt det ene øyeblikket for så ta full fyr det neste – slik livet ofte er. Nik Bärtsch er en musikant vel verdt å sjekke ut – om det er med Mobile, Ronin eller mutters aleine.

Nik Bärtsch´s Mobile

Continuum

ECM/Grappa/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg