Fra folk til jazzfolk

  •   

Erlend Apneseth har rykte på seg for å være en av landets aller beste hardingfelespillere. Nå har han, som Nils Økland, tatt med seg folkemusikken over i den improviserte verden.

Erlend Apneseth sammen med Stephan Meidell og Øyvind Hegg-Lunde – annerledes!

Erlend Apneseth (25) fra Jølster i Sogn og Fjordane har, sin unge alder til tross, allerede markert seg kraftig i folkemusikk-kretser som en elitespillemann. Samtidig har han vist at han er utstyrt med et åpent sinn som også har ført han til åpnere og mer “ustrukturerte” landskap. Det første beviset på det kom i 2013 med cden “Blikkspor”. Der bidro blant andre de Bergensbaserte jazzmusikerne Øyvind Hegg-Lunde på trommer og perkusjon og Stephan Meidell på elektrisk gitar og elektronikk og Apneseth hadde lyst til å videreføre dette samarbeidet og “Det andre rommet” har blitt det spennende resultatet.

Den store inspirasjonen har Apneseth funnet ved å gå djupt ned og inn i intsrumentet sitt – hardingfela. Der har han funnet nye lyder og mye annet som kan skape nye stemninger og assosiasjoner. Når han så skjønte at Hegg-Lunde og Meidell var like søkende og utadvendte fra sitt ståsted, så var veien heldigvis kort til unnfangelsen av trioen.

Materialet er enten skrevet av Apneseth eller er improvisert fram i studio – vi snakker om tre meget dyktige improvisatører fra to helt forskjellige ståsteder. På ei av låtene får vi også et utdrag fra mesterspillemannen Sigurd Eldegard som trioen tar videre.

På sett og vis har Nils Økland åpna dører for denne typen samarbeid. Erlend Apneseth tar det videre på sitt helt egne vis og forteller oss at vi har nok en spillemann som både kan og vil gå helt egne og nye veier.

Erlend Apneseth Trio

Det andre rommet

HUBRO/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg