Et av de nye store håpene

Det har gått gjetord om trommeslageren og bandlederen Jaimeo Brown i flere år nå. Her bekrefter han hvorfor det er helt på sin plass.

Jaimeo Brown tilhører kategorien som har spilt med "alle". Det vil si blant andre Stevie Wonder, Carlos Santana, Wynton Marsalis og Kenny Garrett. Han debuterte i større sammenheng med vibrafonlegenden Bobby Hutcherson som 19-åring og da han viste seg fram under eget navn for første gang for tre år siden med "Transcendence" så mente det velrennomerte jazzmagasinet DownBeat at vi hadde med en av de beste debutene noensinne å gjøre. Man kan vel trygt si at det har ført til at ørene bør være ekstra skjerpa i forbindelse med oppfølgeren "Work Songs" og det er det all mulig grunn til.

38 år unge Brown har her tatt på seg ei stor oppgave. Han har nemlig satt seg fore å løfte fram musikk med røtter tilbake til gruvearbeiderne, fengselsfuglene og bomullsplukkerne for rundt 100 år siden, samt musikk fra samme opprinnelse i både Japan og Hindustan som viser at forbindelseslinjene er tydelige over flere kontinenter.

Med inspirasjon fra hip-hop produsenter som J Dilla, Dr. Dre og DJ Premier, har Brown og gitarist og co-produsent Chris Sholar løfta fram dette sterke uttrykket til folk som brukte musikken til å motivere seg til å møte nok en hard dag og ei framtid uten håp, til noe man så absolutt kan relatere seg til i 2016 også. Med hjelp av saksofonister som JD Allen og Jaleel Shaw og gjestevokalister som Lester Chambers, Falu, Marisha Rodriguez, dattera Cadence Brown og Gee´s Bend Quilters, blir "Work Songs" til et usedvanlig sterkt og unikt budskap som mange vil synes om, men kanskje ikke The Donald?

Musikalsk er det flott og uhyre personlig og i tillegg er det et politisk budskap i det Jaimeo Brown formidler som få tør å ta sjansen på om dagen – i alle fall over there. Jaimeo Brown skal ha all mulig slags ære for "Work Songs" – han er virkelig et av de nye store håpene i den amerikanske jazzen.

Jaimeo Brown Transcendence

Work Songs

Motéma Music/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg