Obamas favotitt

  •   

Hvis du har venta på en heftig jazzoppfølger fra Esperanza Spalding, så er det bare å glemme det. Her dreier det seg nemlig om musikk i grenseland mellom soul, funk og andre groovy herligheter.

Esperanza Spalding har fjerna afroen og forandra musikken sin.

Bassisten og vokalisten Esperanza Spalding blei av mange sett på som jazzens redningsdame da hun slo gjennom for rundt ti år siden. Uansett hva hun tok i enten med akustisk eller elektrisk bass og en mikrofon i nærheten så blei det suksess. Hun snøyt til og med Justin Bieber for en Grammy – herlig! Hun inntok jazzscener verden rundt enten som sjef for egne band eller sammen med giganter som Joe Lovano. Det skada heller ikke på oppmerksomheten at en viss Obama utnevnte henne til sin favorittartist. For et par år siden blei det imidlertid nok for den nå 31 år unge Spalding og hun trakk seg tilbake til røttene sine i Portland i Oregon. Nå er hun heldigvis tilbake med både ny frisyre og ny musikk.

For noen uker siden slapp Moldejazz sitt program for en av sine utekonserter. Sammen med med Ane Brun og Joss Stone, så var Esperanza Spalding det store trekkplasteret. Det var fortsatt ei god stund før postmannen stakk innom med "Emily´s D+Evolution" og jeg må innrømme at jeg egentlig lurte på hva frøken Spalding skulle gjøre på Romsdalsmuseet med sitt relativt straighte jazzuttrykk. Nå har det vist seg at festivalsjef Solli & Co nok har visst mer enn meg i sakens anledning for musikken Spalding har med seg etter den to års pausa passer så absolutt på det som forhåpentligvis blir en solfylt ettermiddag og kveld.

Det Spalding gir oss her har nemlig solide røtter i musikk skapt av artister som Prince, Janelle Monae og faktisk også Joni Mitchell. Hun synger beintøft og har fortsatt jazzimpulser med seg også, sjøl om de er meget mindre synlige og hørbare nå enn noen gang tidligere. Mange dyktige medspillere er sjølsagt med, spesielt trommeslageren Karriem Riggins og gitaristen Matthew Stevens, og gjør dette til et helt nytt kapittel i Esperanza Spaldings musikalske liv. Noe forteller meg meg at det kan bli full funkfest i Molde i uke 29!

Esperanza Spalding

Emily´s D+Evolution

Concord Records/Universal Music

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg