Da kan helga komme!

Aldri hørt om duoen Ontz, det vil si Bjarne Gustavsen og Mai Elise Solberg, sier du? Da er vi minst to, men den gode nyheten er at det ikke er for seint.

Ontz med firbeint moralsk støtte – spennende saker.Mai Elise Solberg har i en årrekke bevegd seg i nærheten av radaren min. Hun har studert jazz på Norges Musikkhøgskole og den midt i 30-år unge jenta fra Ytre Enebakk har sunget med med en rekke kjente navn som for eksempel Jarle Bernhoft. I stor grad har hun holdt på med sin egne prosjekt også og duoen Ontz, der hun i tillegg til å synge uendelig vakkert også spiller trommer, perkusjon, marimba og en rekke andre instrumenter pluss programmerer i tillegg, sammen med Bjarne Gustavsens arsenal av tangentinstrumenter, skaper en helhet som man skulle tro det var ganske mange andre involvert for å skape.

Godt råd for helga og påska: Sjekk ut duoen Ontz og stemma til Mai Elise Solberg.Ontz kaller seg sjøl en eksperimentell popduo og de har gitt ut både en full-lengder og en EP siden 2010. Jeg finner ingen grunn til å protestere på deres egen beskrivelse av seg sjøl, men det er ikke så vanskelig å begripe at de har henta mye inspirasjon fra ymse jazzuttrykk også.Solberg synger på åpningssporet "Simple" at "should´ve kept it simple". Det gjør de på ingen måte sjøl om musikken absolutt er lett tilgjengelig.Ontz har funnet fram til et eget uttrykk som fortjener stor oppmerksomhet også langt utenfor Harald og Sonjas grenser. Solberg er heldigvis miksa langt fram i lydbildet og med sin perfekte engelskuttale og diksjon er det slik det skal være. Dessuten gjør det heller ikke noe at tekstene ligger et godt stykke over gjennomsnittlige poptekster i kvalitet.Det tok altså si tid før mine og Mai Elise Solberg og Ontz sine veier skulle krysses, men når det først skjedde, så er det bare å bryte sammen å melde at det var en sann fornøyelse. La helga og påska komme!!!PS "Overgrowth" finnes digitalt og som LP.

OntzOvergrowth

Vilje/[email protected]/Phonofile/Big Dipper

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg