Vakre stemninger

Nesten i det stille har Knut Bjørnar Asphol, opprinnelig fra Kleive utenfor Molde, skapt seg et vakkert musikalsk univers. Hans fjerde cd under eget navn, "Tabloid Red", tar oss med videre inn i nydelige landskap.

Knut Bjørnar Asphol med med mye original og vakker musikk.

Asphol har i løpet av sine 42 år rukket å skaffe seg noe av det viktigste som finnes for en musikant – sin egen stemme. Han har jobba med mangt og mange, blant annet filmmusikk og produsent for Grand Prix-vinner Alexander Rybak, men i stadig større grad de seineste åra har han også løfta fram sitt eget stoff og sin egne visjoner.

Fjerde runde

Gitaristen og komponisten debuterte under eget navn i 2008 med musikk laga til dokumentarfilmen "Tikopia". Seinere har cdene "Mnemonic" og "Wilderness Exit", med blant andre Stian Carstensen, Arve Henriksen, Helge Lien og Nils Petter Molvær som bidragsytere, sett dagens lys. Med "Tabloid Red" tar han oss videre med inn i sin atmosfæriske og ambiente verden. Med assistanse fra de svært så innovative herrene bak Punkt-festivalen i Kristiansand – en festival som har fått mye og velfortjent oppmerksomhet kloden rundt – Jan Bang og Erik Honoré, som henholdsvis produsent og ansvarlig for miksen, skaper Asphol helt spesielle og vakre lydlandskap. Sammen skaper de stemninger som i stor grad glir sakte opp mot deg og sanseapparatet ditt. Du blir invitert inn til steder som gjør at det er mulig å forsvinne fra en stresshverdag en stakket stund og bli værende i de gode varme stemningene.

Litt alene

Asphol møter oss helt alene på to av spora med enten elektrisk eller akustisk gitar og ellers får han utmerket tonefølge fra både den norsk-indiske fiolinisten Harpreet Bansal, saksofonisten André Kassen og trommeslageren Torstein Lofthus. Dessuten bidrar nesten sjølsagt også Bang og Honoré med med mye flott og atmosfærisk fra sine lydarsenal.

Knut Bjørnar Asphol har ikke brutt gjennom lydmuren foreløpig og skapt seg et stort navn. Det tror jeg ikke han makter med "Tabloid Red" heller til tross for at det er et vakkert og usedvanlig personlig visittkort han byr oss.

Knut Bjørnar Asphol

Tabloid Red

India Records

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg