God quiz-påske!

  •   

Anne Gaathaug og Lars Hojem Kvam vet hva de holder på med: de har laget hver sin meget gode quiz-bok. Påska kan bare komme i hus og hytte.

Anne Gaathaug har tro på sin egen quiz-bok. Noe annet skulle for så vidt tatt seg ut.Det å være forlagssjef i Kagge Forlag må være en usedvanlig hyggelig og behagelig jobb. Bare spør forlagssjef Anne Gaathaug. De selger nemlig kvalitetsbøker i bøtter og spann. Det går altså så greit at forlagssjefen i egen høye person kan sitte med beina på bordet og lage quizbøker – som sjølsagt blir gitt ut på hennes eget forlag. Og ikke hvilken som helst quizbok heller: "Den aller beste Quizboka" har hun og forlaget ubeskjedent valgt å kalle boka.Gaathaug veit så absolutt hva hun holder på med. Hun er nemlig sjef for en månedlig quiz på Litterraturhuset i Oslo og har egen quizspalte i Klassekampen. Innimellom stikker hun også innom og tar seg av jobben som forlagssjef hos Kagge…..Om det er den aller beste quizboka skal jeg ikke mene noe som helst om, men Gaathaug har i alle fall satt sammen 1000 spørsmål med vekt på film, bøker, musikk, underholdning, politikk, historie og samfunn med stor variasjon i vanskelighetsgrad slik at hele familien absolutt kan finne noe å bryne seg på. Oppsettet er veldig lett og greit å finne ut av: ti spørsmål per side og med alle svara på neste side. Og finner ikke Anne Gaathaug på noe å fordrive tida med i sjefsjobben hos Kagge så kommer det forhåpentligvis en oppfølger til neste påske også. Hva i all verden skal den hete????

Anne GaathaugDen aller beste QuizbokaKagge ForlagDagbla´-journalist, ja da det er noen igjen der fortsatt, Lars Hojem Kvam er også en erfaren quizman. Han er ansvarlig for avisas quizspalte og har tidligere gitt ut "Den store feriequizboka". Han har med "Gyldendals store familiequiz" gått breiere til verks enn Gaathaug. Hojem Kvam, og ikke minst forlaget, lover oss nemlig 2000 helt nye spørsmål. Hvordan de i all verden kan påstå og faktisk verifisere at alle disse spørsmåla aldri har vært stilt før, er sjølsagt bare tull. Verken de eller noen andre kommer til å finne opp hjulet på nytt – sånn er det med den saken.

Når det er sagt så har absolutt Hojem Kvam laga ei bra quizbok med alle de 200 (!) vanligste kategoriene, samt kuriosa som Ti typer is og Fornøyelsesparker.

Også i denne boka varierer vanskelighetsgraden kraftig slik at den absolutt forsvarer å kalles ei familiequiz-bok. Også her er oppdelinga slik at det er ti spørsmål per side og så følger svara på den påfølgende sida – enkelt og greit.

Både Anne Gaathaug og Lars Hojem Kvam hor bidratt til at påska kan bli svært så lystelig i hus og hytte. Gaathaugs bok er hardcover og har nok dermed lengre levetid enn Hojem Kvams, men i stor grad er jo dette ferskvare så derfor betyr det kanskje ikke all verden. Uansett: god quizpåske!!!

Lars Hojem Kvam byr på noe for alle.

Lars Hojem KvamGyldendals store familiequizGyldendal

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg