Stadig større grunn til å smile

Saksofonisten, komponisten og bandlederen Hanna Paulsberg har helt siden jeg hørte henne første gang vokst og vokst på alle vis. Med "Eastern Smiles" tar hun enda flere steg mot noe helt eget.

Sammen med Hans Hulbækmo, Trygve Waldemar Fiske og Oscar Grönberg har Hanna Paulsberg et konsept som er hennes – og kun hennes.

Foto: Johannes Selvaag

Med "Eastern Smiles" gir 28 år unge Hanna Paulsberg oss si tredje skive med bandet sitt, Concept. I utgangspunktet skulle det være et band hun skulle ta eksamen med på jazzlinja i Trondheim i 2010, men resultat blei altså så laudabelt at bandet er i gang den dag i dag og det låter bedre enn noen gang.

Når så det legendariske plateselskapet Odin, som levde og blomstra veldig mellom 1981 og 1993, skulle gjenoppstå så kan jeg nesten ikke se/høre for meg et bedre og mer passende band til gjenfødelsen. Hanna Paulsberg, med sin solide forankring i jazztradisjonen samtidig som hun har blikket retta godt opp og frem musikalsk, innehar nemlig alle de kvaliteter Odin bør forbindes med .

Rundt 100 jobber i inn- og utland har ført til tenorsaksofonist Paulsberg sammen med bassist Trygve Waldemar Fiske, pianist Oscar Grönberg og trommeslager Hans Hulbækmo, har blitt en så samspilt, lekende, søkende og empatisk enhet at de skinner gjennom høytalerne.

De seks komposisjonene, innspilt i Athletic Sound i Halden i løpet av et par novemberdager i fjor er alle unnfanga av sjefen – en svært så demokratisk sjef. De viser at både som komponist og som solist er Paulsberg i rivende utvikling – musikken er samtidig både melodisk og varm og ikke minst fri, men likevel langt unna frijazz.

De fire musikantene som utgjør Hanna Paulsberg Concept er fire av kongerikets – ja da jeg vet at Grönberg egentlig er svensk – aller mest lovende jazzmusikanter. Det bekrefter de både kollektivt og som solister underveis her. Det har vært veldig spennende og interessant å følge både bandets og Hanna Paulsbergs utvikling siden 2010. Det aller meste sier meg at det fortsatt skal bli like interessant de neste tiåra.

Hanna Paulsberg Concept

Eastern Smiles

Odin/Grappa/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg