Varmt fra det kalde nord

Det norske folk blei kjent med amerikanske England Brooks fra Bodø da hun sjarmerte oss bortimot i senk på The Voice på TV 2. Med sin cd-debut forteller hun oss om sine herlige jazzrøtter.

England Brooks er en ekte tolker av jazzens standardskatt.

De står i kø noen og 20-åringene om dagen for å gi ut det de har på hjertet på plate. Ofte er det ikke noe galt i det, men ikke reint sjelden er det åpenbart at de hadde hatt godt av å vente noen år til livet hadde hatt mer å fortelle dem. England Brooks Ellingsen, det siste etternavnet sier vel noe om hvorfor hun har flytta permanent fra Los Angeles til Bodø for vel 10 år siden, har rukket å bli nesten 60. Det høres og vi får møte en vokalist, en musikant og et menneske med et levd liv å vise til.

Jeg kjenner ikke veldig mye til hennes liv før jeg også møtte henne i The Voice. Jeg vet at hun sang i kor som 4-åring med Bing Crosby på "White Christmas" – større blir det vel ikke over there. Basert på hva vi får høre på hennes debut så er det likevel ikke tvil om at hun har pleid sitt forhold til den amerikanske sangskatten godt både før hun flytta til Bodø og definitivt etterpå.

Sammen med et utmerka band bestående av Magne Arnesen fra Vestfold på piano og ellers musikanter fra nord, John-Kåre Hansen på gitar som også har vært med og produsert herligheta, Roger Johansen på trommer og Dag Erik Pedersen på bass, tar Brooks oss med på ei reise med ni kjente standardlåter som "On a Clear Day", "The Nearness Of You", "My Romance" og "All The Things You Are". Både ballader og låter med heftigere tempi i seg har hun hun ful kontroll på og det swinger av henne uansett. To morsomme høydepunkt, hennes egne "Never In a Million Years" og hennes hyllest til sitt nye hjemland, "Northern Norway", forteller oss også at Brooks har et godt låtskrivergen i seg.

Seint, men godt er det noe som heter og England Brooks passer så absolutt inn i den kategorien. Endelig er hun å finne på den norske jazzscena – nå er det bare å håpe at så mange som mulig får anledning til å oppleve henne, ikke bare i hennes nye hjemby Bodø, men fra landsende til landsende. Så bra er hun nemlig!

England Brooks

My Mother´s Eyes

Ponca Jazz Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg