Den hippeste trioen?

Den engelsk-skandinaviske gruppa Phronesis har vært blant mine favoritt-trioer i en årrekke. Begeistringa har ikke blitt mindre etter cd nummer seks, "Parallax".

Ivo Neame, Jasper Høiby og Anton Eger utgjør Phronesis. Her går det unna!

Bak det noe kryptiske bandnavnet Phronesis, gresk for en type visdom eller intelligens, finner vi norsk-svenske Anton Eger på trommer, danske Jasper Høiby på bass og engelske Ivo Neame på piano. Bandet blei satt sammen av Høiby allerede i 2005 etter at han flytta til London for å studere ved Royal Academy of Music hvor han møtte Neame. Høiby kjente Eger fra København hvor han studerte og Høibys valg av medsammensvorne kan man ikke si noe annet om enn at har vært bortimot perfekt.

På særdeles demokratisk vis har alle bidratt med tre låter hver. Alle har sitt unike særpreg som komponister også, men et fellestrekk er at alt er usedvanlig melodisk og intrikat og spennende rytmisk. Her er det om å gjøre å ha tunga beint i munnen og skulle Eger noen gang trenge vikar, så vet jeg ikke om noen andre enn Jarle Vespestad, fantomet fra Farmers Market, som kunne "erstatta" han.

Sjøl om musikken er intrikat og egenarta – jeg synes Phronesis er den mest spennende trioen siden Esbjörn Svensson Trio herja for rundt et tiår siden – så er den lett å henge med på og bli engasjert av likevel. Det er et driv og en intensitet i denne musikken som er sjelden og det samspillet Phronesis har utvikla gjennom hundrevis av jobber kloden rundt er oppsiktsvekkende bra. Det er verdensklasse over Phronesis og ekstra morsomt er det da at vi også har en liten norsk flik der – Anton Eger er nemlig født i Oslo og har også vært trommeslager i Garden!

Phronesis

Parallax

Edition Records/border.se

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg