Heftig maskin!

Bak Rønnings Jazzmaskin skjuler en kvartett seg som har mye kompromissløs akustisk jazz på hjertet.

Rønnings Jazzmaskin i fri utfoldelse.

Trommeslager og bandleder Truls Rønning, både fra Trondheim og den berømte jazzlinja i den samme byen, har etter hvert et solid navn og rykte som medspiller for mer kjente musikanter som John Pål Inderberg, Ola Kvernberg og Lage Lund. For fem år siden bestemte han seg for ikke bare å være sidemann lenger og starta Rønnings Jazzmaskin som opprinnelig var et hyllestband til trommelegenden Elvin Jones og hans Jazzmachine. Ganske raskt begynte bandet å utvikle seg og få sin egen sound, noe som hang sammen med at medlemmene begynte å skrive eget stoff for kvartetten.

Sammen med to svenske musikanter som også har studert og bodd i Trondheim, bassisten Egil Kalman og tenorsaksofonisten Petter Kraft, og alt-og sopransaksofonisten Martin Myhre Olsen – også han med bakgrunn fra jazzlinja, har Rønning skapt et kollektiv som tar med seg røttene til den amerikanske 60-tallsjazzen, det moderne nordiske uttrykket og en dæsj fra frijazzen også, til noe som de er aleine om.

Alle de ni låtene er skrevet av herrene i bandet – bortsett fra Rønning faktisk – og innspillinga er gjort på gamlemåten der alle er i det samme rommet og spiller uten headset. Mer live i studio blir det ikke og på det viset blir musikken også så ekte og uforfalska som mulig.

Alle fire er meget personlige solister, men det aller viktigste underveis her er likevel det kollektive uttrykket og ektheten i det de har å formidle. Rønnings Jazzmaskin er ei heftig maskin – og ei herlig maskin også!

Rønnings Jazzmaskin

Jazzmaskin!

Losen Records/MusikkLosen

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg