Tøffe saker!

Den tyske trommeslageren og bandlederen Eric Schaefer og bandet hans The Shredz har med "Bliss" laga musikk som alle som har et forhold til Nils Petter Molvær og Jens Christian Bugge Wesseltofts univers vil digge.

Eric Schaefer, nummer tre fra venstre, sammen med The Shredz. Hippe saker!

Eric Schaefer markerer det å gå inn i 40-åra med både å skue bakover og ikke minst se framover. En av Tyskland og Mellom-Europas mest ettertrakta trommeslagere – vi møtte han seinest i legenden Joachim Kühns nye trio – satte sammen kvartetten The Shredz i forbindelse med markeringa for at det var 200 år siden selveste Richard Wagner var født. I 2013 ga Schaefer oss "Who´s Afraid of Richard W.?" og man skjønte raskt at også som bandleder hadde han mye å fare med.

Bassisten John Eckhardt og tangentmannen Volker Meitz var med også den gangen, mens trompeteren John-Dennis Renken er ny i forbindelse med "Bliss". Alle fire er uansett rette herrer på rett sted til rett musikk og dette er heftige og tøffe toneganger som peker framover.

Schaefer, som har skrevet fire av de åtte låtene mens resten er kollektivt unnfanga, har henta inspirasjon fra 60/70-tallets fusionjazz, fra 90-tallets jazz dub og dagens klubbmusikk. Ambient og krautrock finnes det også tydelige spor av. På mange måter er det nesten slik at han har løfta arven fra Miles Davis´ "Bitches Brew" inn i vår tid og her er referansene mange og tydelige til våre egne døråpnere på området, Nils Petter Molvær og Jens Christian Bugge Wesseltoft. Ofte er musikken usedvanlig melodisk og groovete, mens den andre ganger er mer kontemplativ og sakteflytende.

Av en eller annen grunn hører vi alt for sjelden tysk jazz her hjemme. Et besøk av Eric Schaefer + The Shredz på en av våre festivaler ville garantert blitt både en øreåpener og en suksess. Sjekk ut "Bliss" og bli overbevist.

Eric Schaefer + The Shredz

Bliss

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg