Du verden så tøft!

Torsion Beat, med blant andre den eleverte jazzpianisten Espen Eriksen og gitaristen Erlend Mokkelbost fra punkebandet JR Ewing, har laga musikk som folk som digga Bitches Brew vil like. Det hadde vel ikke mange trodd!

Torsion Beat – det er bandet sitt det!

Noen band, noen konstellasjoner og noe musikk har liksom ligget i lufta ei stund før den når oss. Den kan sjølsagt bli strålende og overraskende uansett. Andre «møter» kommer nesten som julekvelden på kjerringa – både sammensetninga av bandet, musikken og resultatet. Torsion Beat tilhører så avgjort den siste kategorien.

Kameratene Eriksen og Mokkelbost kommer nemlig fra to vidt forskjellige verdener – Eriksen fra sin egen melodiske jazztrio og som pedagog både på universitet og Musikkhøgskolen i Oslo. Mokkelbost derimot har aldri vært i nærheten av en gitartime i sitt liv, men har punken fra JR Ewing og popgenet fra det Spellemannvinnende popbandet Montée i ryggmargen. Likevel fant kameratene ut for fem år siden at de ville lage band sammen – muligens over et par brune. Ideen skulle uansett vise seg å være meget god den!

Til å begynne med møttes de til månedlige klubbkvelder på Soria Moria i Oslo. Omstendighetene førte til at «bandet» måtte ta seg ei lengre pause, men nå er de heldigvis tilbake med et kruttsterkt debutalbum som forteller oss at grenser er til for å brytes ned.

Med seg har de elbassist nummer én for de aller fleste her til lands, Audun Erlien, tromepter, vokalist, synthmann og elektroniker Gunnar Halle og bandkompisen til Mokkelbost fra Montée, trommeslageren Marius Simonsen.

På «Denh», som oppleves som mer eller mindre unnfanga der og da i studio, men med noen klare rammer, finner vi spor av jazzrock, funk, krautrock, afrobeat og psykedelia – og sikkert mye annen snadder – men til sammen har det blitt, ja akkurat Torsion Beat. Musikken er utgitt på LP og digitalt – der med et ekstra bonusspor – er så groovete, funky, svett, skitten og djupt personlig at tankene altså raskt går i retning «Bitches Brew» – intet mindre. Anno 2016 må vite.

PS En åpenbar Miles-referanse finnes i låta "In a Certain Way". Miles skapte mesterverket "In a Silent Way" sammen med Joe Zawinul på slutten av 60-tallet.

Torsion Beat

Denh

Your Favourite Music/MusikkLosen

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg