Den nye favorittstemma

Når Tony Bennett sier at Allan Harris er hans favorittsanger, så er det all grunn til å sperre opp ørene.

Det oser musikalitet og scenesjarm av Allan Harris.

Av en eller bortimot uforståelig årsak har den nå 60 år unge vokalisten, gitaristen, låtskriveren og bandlederen Allan Harris greid å passere under de aller flestes radar her hjemme. Det altså til tross for at Harris, født i Brooklyn og bosatt i Harlem – mer New York blir det vel knapt, helt siden 90-tallet i stadig større grad har etablert seg spesielt på hjemmebane som den store crooner-arvtakeren. En som kan det aller meste om akkurat dette faget er jo legenden Tony Bennett, nok en New Yorker, og når han melder at Harris er hans favorittsanger så forteller det faktisk en hel del om på hvilket nivå han befinner seg.

Dette er også mitt første møte med Harris som er i besittelse av ei varm og uttrykksfull stemme et aller annet sted midt mellom tenor og bariton. Han er så avgjort en historieforteller av rang og uansett om det er eget materiale, som latinlåta "Miami", han tolker eller standardlåter som "My Funny Valentine", "You Make Me Feel So Young" og "I Got The Blues (Lester Leaps In)", som Eddie Jefferson laga en nydelig vokalversjon av eller høyst personlige versjoner av poplåter som Elton Johns "Take Me to the Pilot", Kenny Rankins "Catfish" og John Mayers "Daughters", med en herlig ekstra dose soul og med Harris på akustisk gitar, så framstår Harris som en stor personlighet med mye varme, ei herlig stemme og både vilje og evne til å ta crooner-stafettpinnen etter Nat "King" Cole, Tony Bennett og Frank Sinatra videre.

Med seg her han et korrekt og empatisk lag med Leon Boykins på bass, Jake Goldbas på trommer, Pascal Le Boeuf på piano og orgel – herlig orgelkomp på "My Funny Valentine" -, Yotam Silberstein på gitar og Samuel Torres på perkusjon, men "stjerna" her er så utvilsomt Allan Harris – ei stemme det har vært en stor glede endelig å få stifte bekjentskap med.

PS På lørdag kommer Allan Harris for aller første gang til Norge og Cosmoplite i Oslo er stedet å være for alle som har muligheten til det. Det blir garantert en stor opplevelse. Be there!!!

Allan Harris

Black Bar Jukebox

Membran/Must Have Jazz/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg