Funky på veien!

Bassisten Per Mathisen, sammen med sin funky trio, tar oss med på konserter og plateinnspilling og lar oss få være med på turné på DVD-en som gir oss et herlig innblikk i livet i kulissene.

Ruggero Robin, Gergo Borlai og Per Mathisen – en urheftig trio fra tre forskjellige land.

Den meget allsidige og dyktige bassisten Per Mathisen har mange jern i ilden – slik må det være for en frilansmusikant. De seineste åra har han blant annet stått i spissen for en trio med to fremragende, men ganske så ukjente musikere for oss her nord, den ungarske trommeslageren Gergo Borlai og den italienske gitaristen Ruggero Robin. I fjor ga de oss sin cd-debut, "Ospitalità Generosa", og med den klar beskjed om at vi hadde med en funky fusiontrio av meget høy byrd å gjøre.

Sommeren 2014 var herrene både på turné rundt om i Mellom-Europa og på vei til å gjøre første del av den nevnte innspillinga – også det i Østerrike. Med seg på ferden hadde de Nicola Robin, som jeg ikke ser bort fra er Ruggeros sønn, med videokamera og vi får være med på (nesten) alt. Vi møter først Mathisen som kommer løpende rett fra "flyet" til en konsert i en låve, men her har vi med rutinerte og svært dyktige musikanter å gjøre som sørger for at det låter framifrå bare noen minutter seinere. Publikum er storbegeistra, kvaliteten på lyd og bilde er god – god stemning med andre ord.

Slik fortsetter det hele fra bading, roing og bilkjøring til neste utendørskonsert fortsatt i Østerrike og så til plateinnspilling. Vi får et godt innblikk i hvordan musikken blir til og hvordan kjemien de tre mellom fører til at det låter så bra som det låter. Borlai, som snart er ute på USA-turné med gitarhelt Steve Vai, og Robin er begge klassemusikanter og Mathisen vet vi jo kan leke med de aller beste uten å stille bak i køa.

Gjennom "Live In Action" får vi et godt og hyggelig innblikk i hvordan det funky livet på veien er. Moro det!

Per Mathisen – Gergo Borlai – Ruggero Robin

Live in Action

Alessa Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg