Miles til slutt og for alltid

Etter et 30 år langt "ekteskap" med Columbia Records, overraska Miles Davis den musikkinteresserte verden nok en gang da han signerte for Warner Bros. i 1986 – fem år før før han gikk ut av tida. I denne boksen får vi alt han rakk før det var slutt og det vil si åtte tildels fantastiske album.

Miles Davis på coveret av sin Warner Bros.-debut "Tutu". Blir ikke mye hippere enn dette!

Nå har det seg slik at de fleste av oss har våre musikalske helter – noen som har betydd og fortsatt betyr noe helt spesielt. For min del har Miles Davis (1926-91) alltid spilt ei helt spesiell rolle og de to gangene jeg fikk anledning til å oppleve han i levende live, på den legendariske midnattsmessa i Molde i 1984 og samme sted året etter, sitter som spikra. Vi snakker om ikonet som forandra musikkhistoria fem ganger og som hadde en helt spesiell standing fra slutten av 40-tallet fram til han la ned hornet for godt i september 1991, en standing han for så vidt har den dag i dag.

I denne utmerkede boksen finner vi "Tutu", "Music from Siesta" – filmmusikk, "Amandla", "Dingo" – mer filmmusikk der Miles – han er en av de få vi har lov å være på fornavn med – også spilte ei rolle, "Doo-Bop", "Miles and Quincy Live at Montreux", "Live Around The World" og "Live at Nice Festival" der "Doo-Bop" var den siste han var involvert i mens han levde, men ikke rakk å fullføre. De etterfølgende er liveinnspillinger som har kommet ut etter hans død.

Her finnes det ikke nye, tidligere uutgitte opptak – bare det vi har fått tidligere for første gang samla på dette viset. Det holder mer enn lenge det for her er det så mye gull at det bare er å å lene seg tilbake å nyte – i timesvis!!!!!

Vi snakker her om den siste elektriske perioden til Miles som var alt fra urfunky til så nedpå og sart som vel tenkelig med blant annet "Time After Time", men vi får også være med på hans historiske siste møte med Quincy Jones i Montreux noen måneder før det var over og der han spilte akustisk musikk fra tidlig i sin karriere – noe veldig få trodde de ville få oppleve igjen.

Jazzhistorikeren og Miles-eksperten Ashley Kahn har skrevet en forbilledlig coverheftetekst med en ypperlig omtale av hver plate og alle cdene kommer med originalcover.

Alle Miles´ epoker er store for meg – den siste en av de aller viktigste fordi jeg fikk være med på litt av den. De som er ute etter å komme inn i avslutninga på en av de største moderne musikk-karrierene har her fått ei gavepakke av de helt sjeldne.

Som det står på murveggene rundt omkring i New York: Miles Lives!!!!

Miles Davis

The Last Word – The Warner Bros. Years

Warner Bros./Warner Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg