Virkeligheten er skummel nok

Ninni Schulman er en 43 år gammel svensk journalist som med "Vår egen lille hemmelighet" forteller oss at søsterfolket har fått fram ei ny krimstemme det er vel verdt å tilbringe kvalitetstid sammen med.

Ninni Schulman forteller oss at virkeligheten er mer enn skremmende nok.

"Vår egen lille hemmelighet" er Ninni Schulmans fjerde bok i den såkalte Hagfors-serien etter at hun debuterte med "Jenta med snø i håret" i 2011. Journalisten, med bakgrunn fra blant annet Se & Hör og Expressen, fikk raskt en solid leserskare på hjemmebane, men dette er likevel mitt første møte med henne.

Hun henter garantert mye fra sin egen profesjonelle og personlige bakgrunn og journalisten Magdalena Hansson, som bor og jobber i Schulmans barndomstrakter i Värmland, spiller ei sentral rolle i hverdagsdramaet vi blir dratt inn i. Schulman skaper ei historie som kunne skjedd hvor som helst og når som helst – vi kunne alle blitt involvert i noe slikt. Det betyr at det er lett å assosiere seg med både historia og personene Schulman har skapt.

Hun greier på et troverdig vis å legge ut snubletråder samtidig som hennes "drap" ikke er unødvendig blodige eller overdrevne i voldsbruken – de er som de er i den mørke hverdagen. Hun skriver korte og greie setninger som er delt opp i ditto korte kapitler som gjør det hele svært lesevennlig.

"Vår egen lille hemmelighet" er en lettlest og spennende kriminalroman som ikke flytter noen grenser innen sjangeren, men som forteller oss at Ninni Schulman er ei stemme det skal bli veldig spennende å følge i åra som kommer.

Ninni Schulman

Vår egen lille hemmelighet

Cappelen Damm

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg