Ei ny ledestjerne?

Saksofonist, komponist og bandleder Martin Myhre Olsen har det meste i seg til å bli en sentral skikkelse i norsk jazzliv i mange tiår framover.

Martin Myhre Olsen har all grunn til å smile.

Leirsund ved Lillestrøm er nok ikke verdens jazzmetropol, men den 25 år unge Martin Myhre Olsen kommer derfra og noe forteller meg at han kommer til å sette både seg sjøl og hjemstedet sitt på kartet ganske så kjapt. Etter noen på den etter hvert så berømte jazzlinja i Trondheim, og samarbeid med Trondheim Jazzorkester, Bjørn Alterhaug og det Spellemann-nominerte bandet Megalodon Collective, så debuterer endelig Myhre Olsen som bandleder og det er med et meget ambisiøst verk han møter oss.

Sammen med et håndplukka lag med erfarne og ferske musikanter der alle har ei fortid eller nåtid på jazzlinja, det vil si Simom Olderskog Albertsen på trommer, Oscar Grönberg på piano, Kari Eskild Havenstrøm på vokal, Eirik Hegdal på barytonsaksofon, Bjørn Marius Hegge på bass, Viljar Dyvik Sellevold på gitar og effekter og Adrian Løseth Waade på fiolin samt Myhre Olsen på alt- og sopransaksofon, så har sjefen skapt et univers han er helt aleine om. Dette er så personlig, inderlig og gjennomført at det er en glede å fastslå at et helt spesielt talent, her spesielt som komponist og arrangør, har vist seg fram for et større publikum for første gang.

Myhre Olsen mista sin bestefar, som han hadde et svært nært forhold til, mens han jobba med "Lonely Creatures". Det første til at verket blei mye mer enn et prosjekt – det blei også ei kjærlighetserklæring til et personlig og djupt vennskap og du verden som det skinner gjennom. Verket har blitt akkurat det – et verk som henger sammen fra ende til annen og ikke enkeltstående låter. Referanser som Wayne Shorter, kammerjazz, fri-improvisasjon og strengt arrangerte passasjer glir elegant over i hverandre og alle de involverte bidrar på svært så høyt nivå.

Martin Myhre Olsen – bare notér navnet med en eneste gang. Han har allerede mye å melde og i åra som kommer er jeg sikker på at det vil komme mye spennende fra Leirsunds store sønn både som instrumentalist, komponist, arrangør og bandleder.

PS Neste gang er jeg ganske trygg på at Myhre Olsen også sørger for at tittelen på skiva blir korrekt skrevet også:-)

MMO-Ensemble

Lonely Creatures

Øra Fonogram/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg