Willie Nelson synger Gershwin!

Willie Nelson er et ikon og det er ikke overraskende at han synger Gershwin-klassikere. Han gjør det sjølsagt på sitt herlige vis – og det skader ikke med hjelp av Cyndi Lauper og Sheryl Crow heller!

Willie Nelson – one of a kind!

Willie Nelson (83) er countrysanger. Det er det absolutt ingen tvil om. I bånn er han likevel en sjangerfri musikant som tydeligvis tiltrekkes av musikk – god musikk. Han viste blant annet gjennom samarbeidet med Wynton Marsalis på "Two Men with the Blues" i 2008 at han hadde et stort hjerte for både blues og jazz også og den skiva er nok mye av grunnen til at det ikke er noen bombe at denne Gershwin-hyllesten også ser dagens lys.

Her serverer Nelson, som både synger på sitt umiskjennelige vis og spiller Trigger – navnet på den herpa gitaren hans -, elleve udødelige George og Ira Gershwin-låter som "But Not for Me", "Someone to Watch over Me", "It ain´t Necessarily So", "I Got Rhythm", "They Can´t Take that Away from Me" og "Summertime" mens Cyndi Lauper synger duett med far på "Let´s Call The Thing Off" og Sheryl Crow gjør det samme på "Embraceable You". Alt er gjort på ekte Willie Nelson-vis uten noen dikkedarer – enkelt, greit og rett frem, men med stempelet som forteller oss at absolutt ingen andre kunne ha gjort det på dette viset.

Når han så har med seg et empatisk lag med egne musikanter som Mickey Raphael på munnspill, som samarbeider mye med vår egen Steinar Raknes om dagen, og strålende jazzmusikere som Jay Bellerose på trommer, Dean Parks på gitar og Matt Rollings på tangenter, så er tonefølget akkurat der det skal være.

"Summertime – Willie Nelson Sings Gershwin" føk rett til topps på jazzlistene til Billboard da den kom ut i USA i slutten av februar og kom også høyt på alle andre lister. Det forteller en hel del om at Willie Nelson er elska og akseptert i de fleste leire og det skulle også bare mangle. Det er bare én Willie Nelson – sånn er det med den saken.

PS I love you Willie, sier Cyndi Lauper midt i duetten deres. Hun er på langt nær aleine om det!

Willie Nelson

Summertime – Willie Nelson Sings Gershwin

Legacy/Sony Music

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg