Unionen er på plass

Tradjazzfolket gir seg ikke: de vil at den norsk/svenske unionen skal gjenoppstå og med Union Rhythm Kings leverer de gode argumenter.

Union Rhythm Kings holder tradisjonen ved like på et svært godt vis.

I 2008 så Union Rhythm Kings dagens lys. For mange var det sikkert en overraskende bandkonstellasjon: seks musikanter, fra to generasjoner og fra to land gikk sammen for å føre den opprinnelige jazztradisjonen fra 1910-tallet og et par tiår framover videre. Harald og Sonja var representert med Lars Frank på klarinett, alt- og tenorsaksofon, Kristoffer Kompen på trombone og Morten Gunnar Larsen på piano mens Carl XVI Gustaf og Silvia sendte ut Bent Persson på kornett og trompet, Frans Sjöström på intet mindre enn bass-saksofon og Jacob Ullberger på banjo og gitar.

Etter mye hygge og mange spillejobber er sekstetten endelig tilbake med oppfølgeren til "A Hot Reunion". Åtte år tok det, men det har vært verdt ventetida. Besetninga er den samme, intensjonene er de samme og viljen og evnen er til stede i fullt monn.

Her blir det overhodet ikke kompromissa med noe som helst – her er det den opprinnelige jazzen i sin opprinnelige form som skal formidles og bedre kollektiv til å gjøre det enn dette finnes vel knapt.

Alle har dette uttrykket noe så veldig innabords, men jeg tillater meg likevel å bli ekstra imponert over Kristoffer Kompen som nok en gang viser oss at han har solid kunnskap om de fleste av jazzens stilretninger – tradisjonell jazz eller mye mer moderne uttrykk, Kompen har full oversikt.

Det er stadig mer sjelden at denne musikken når ut og frem. Derfor er det ekstra hyggelig og viktig at band som Union Rhythm Kings og sjefen for Herman Records, Trygve Hernæs, tar grep og sørger for at tradisjonen og musikken blir tatt vare på og får gode levevilkår.

Union Rhythm Kings

Second Reunion

Herman Records/Musikkoperatørene

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg