Musikk som skaper varme

Nok en ny pianotrio har sett dagens lys og mitt første møte med pianisten og bandlederen Eivind Austad har blitt av det varme slaget.

Eivind Austad omringa av Håkon Mjåset Johansen og Magne Thormodsæter – en herlig trio.

Ny og ny fru Blom – trioen har vært i aksjon i mange år den, men av en eller flere merksnodige årsaker så har den ikke nådd ut til et større publikum – før forhåpentligvis nå. Bergenseren Austad har vært en sentral skikkelse i byens jazzliv helt siden midten av 90-tallet og, bortsett fra et bortimot obligatorisk opphold på den berømte jazzlinja i Trondheim, så har han vært bosatt der det finnes sju fjell og et passe dårlig fotballag. Nå underviser han ved Grieg-akademiet i Bergen og ikke minst har han endelig fått anledning til å dokumentere hva og hvem han er som pianist og bandleder.

Det tyske selskapet Ozella Music har gitt ut trioens debutalbum og det betyr at muligheten for distribusjon og oppmerksomhet langt utenfor våre grenser er til stede – og det fortjener både Austad og trioen.

Seks av de åtte låtene har Austad skrevet og det er jazz med et tydelig amerikansk preg med spor av både Bill Evans og Keith Jarrett i seg vi blir servert. I tillegg får vi inderlige tolkninger av standardlåta "All Of You" og David Bowies ikoniske "Life on Mars" – innspilt lenge før han gikk bort, så det finnes absolutt ikke noe spekulativt i det.

Når han så har med seg Håkon Mjåset Johansen på trommer og Magne Thormodsæter på bass så er det meste på plass for at det skal bli klassisk triojazz av beste merke ut av det. Dette er herrer som tydeligvis kjenner hverandre ut og inn og som stortrives i hverandres selskap og som aldri går i veien for hverandre, men tvert i mot åpner de dørene som kan åpnes for at de andre og kollektivet skal skinne.

Eivind Austad har henta inspirasjon fra gospel og rhythm and blues også og makter å skape sitt eget uttrykk på den måten. "Moving" er en varm og inderlig opplevelse. Her blir for så vidt ingen merkesteiner flytta, men det blir skapt ekte og varm musikk. Det er mer enn nok det.

Eivind Austad Trio

Moving

Ozella Music/MusikkLosen

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg