Tøffe nordiske toner

Den engelske BBC-journalisten Fiona Talkington har fått i oppdrag av det meget oppegående engelske Edition Records å kurerer selskapets katalog med henblikk på labelens nordiske satsing. Det har det blitt blitt mye tøff norsk musikk av.

Fiona Talkington kan mer om norsk og nordisk musikk enn de fleste.

Fiona Talkington har i en årrekke vært en viktig stemme for å fremme og høyne bevissthetsnivået blant sine lyttere når det gjelder norsk musikk. Hun har med andre ord vært en viktig døråpner spesielt borte på fotballøya for en rekke norske og nordiske artister. Hun er fortsatt lidenskapelig opptatt av det spesielle uttrykket hun mener kommer her fra området rundt Nordpolen og etter hvert har også mange fått opp ørene for det som skjer her – blant andre Dave Stapleton i Edition Records.

Pianisten, bandlederen og komponisten Stapleton stifta Edition Records i 2008 og sakte, men sikkert har det vokst fram som et av de viktigste, mest retningsgivende og kvalitetsbevisste selskapene i Europa. Spesielt hyggelig for oss er det jo da at Stapleton & Co har lagt stor vekt på musikk og musikere fra våre trakter.

I de 12 spora Talkington har valgt ut, og gitt sin begrunnelse for i omslagsheftet, finner vi Terje Evensen og Nils Petter Molvær med bandet Spin Marvel, Marius Neset med sitt internasjonale band, Daniel Herskedal fra hans debut-cd på Edition, Mats Eilertsen i den finske pianisten Alexi Tuomarilas trio, Per Oddvar Johansen fra hans strålende debut-skive "Let´s Dance" – omtalt her i går, Eyolf Dale fra hans første på selskapet som ennå ikke har kommet ut og som virker veldig lovende basert på kuttet vi får høre, Neset som bidragsyter på sjefen Stapeltons eget spor og hele samlinga blir avslutta med et duospor fra Neset og Herskedal. I tillegg gir Talkington oss finske Oddarrang, den heftige trioen Phronesis, den finske trompeteren Verneri Pohjola og den finsk/belgiske kvartetten Drifter.

Fiona Talkington har gjort og gjør en strålende innsats for norsk og nordisk jazz. Denne samlinga er meget god og variert og er med på å sementere inntrykket både når det gjelder kvalitet og bredde. Både Talkington og Edition Records skal ha all mulig slags ære for jobben de gjør.

Diverse artister

Northern Edition

Edition Records/Border Music Norway

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg