Du verden så det varmer!

Steinar Aadnekvam kommer fra Bergen, men har vært bosatt i Stockholm i en årrekke. Musikken hans er enda mer internasjonal.

Steinar Aadnekvam og hans Freedoms Trio – sola skinner gjennom musikken også.

Foto: Odd Gjelsnes

Med cden "Freedoms Tree" i fjor viste endelig Steinar Aadnekvam seg fram for oss nordmenn. De fleste av sine til nå 32 år har han tilbragt i utlendighet – mange hevder jo også at Bergen er et eget land – og slik er det fortsatt, men via Losen Records og nå oppfølgeren "Freedoms Trio" har han fortalt oss hvilken hemmelig skatt som har ligget på lur.

Mye av sin tid de seineste åra har den akustiske gitaristen, med en teknikk i ultraklassen, tilbragt i Brasil. Det høres også tydelig i musikken han skriver og spiller. Etter at han returnerte til Sverige fra Brasil og hadde begynt å jobbe med trommeslageren Deodato Siquir, opprinnelig fra Mosambik, men bosatt i Sverige i en årrekke også han, møtte han også elbassisten Rubem Farias, fra São Paulo i Brasil, tilfeldigvis på besøk i Sverige. Gjennom felles venner møtte de tre hverandre og siden 2014 har de spilt sammen. Det er ingen overdrivelse å hevde at det har vært et lykketreff.

Farias har etterhvert tilbragt stadig mer tid i Sverige også og trioen har fått jobba sammen i stadig større grad og i november i fjor gikk turen til Spania for innspilling av "Freedoms Trio". Det er stort sett Farias og Aadnekvam som har skrevet den melodisk sterke og rytmisk spennende musikken og det er en varme og en groove i den som forteller oss at de tre utstråler musikalsk empati på høyt nivå. Vi har med tre utadvendte og livsbejaende herrer å gjøre som trives med musikken og hverandre på et vis som sprer seg til oss lyttere fra første gjennomspilling.

Det tok si tid før vi her hjemme fikk ørene opp for Steinar Aadnekvam. Nå er det bare å åpne dem på vidt gap – "Freedoms Trio" er nemlig mat for både ørene og resten av mottakerapparatet.

Steinar Aadnekvam

Freedoms Trio

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg