Marte Eberson-året!

Marte Eberson utmerker seg i en rekke band og konstellasjoner – ikke minst i Highasakite som er plateaktuell igjen i disse dager. Når hun har et minutt eller to ledig fra suksessgruppa, så har hun mange andre jern i ilden – blant annet sitt soloprosjekt og trioen Cokko.

Cokko med Marte Eberson, Natalie Sandtorv og Ole Mofjell i fri flyt.

Foto: Thomas Mordal

Cokko spiller moderne, alternativ musikk med fokus på improvisasjon og kollektiv komposisjon. Det er høyoktan jazzpop med tonnevis av energi og personlighet. Dette hevder de sjøl og etter å ha tilbragt noen dager sammen med dem, så finner jeg ingen grunn til å bestride påstanden. Det betyr igjen at dette uttrykket befinner seg et godt stykke unna både Marte Ebersons soloprosjekt "Mad Boy" og Norges kanskje hippeste pop-rock band i disse tider, Highasakite.

Eberson, som her spiller ymse synther, møtte vokalisten og elektronikeren Natalie Sandtorv på jazzlinja ved Griegakademiet i Bergen og de spilte sammen i en rekke band. Etter ei stund kom også trommeslageren og perkusjonisten Ole Mofjell, rett fra jazzlinja i Trondheim, inn i bildet og Cokko blei en realitet.

Alle tre, med jazzbakgrunn altså, tilhører en en svært så oppegående og søkende generasjon som ikke er nevneverdig opptatt av sjangre og båser – Ebersons tre utgivelser bare så langt i år forteller det meste om det. Hele spekteret fra pop til støy er på plass og musikken til Cokko inneholder det meste. Lekenhet og kompromissløshet hevder de også er sentrale elementer i unnfangelsen av denne unike musikken og jeg har full forståelse for de påstandene også.

Cokko har på alle slags vis klart å etablere et helt eget lydlandskap der sarte, inderlige låter blandes fryktløst med løse ekskursjoner skapt i det felles laboratoriet som Cokko er.

Denne trioen er tydeligvis et empatiprosjekt der alle tre spiller ei like viktig rolle. Det er morsomt, annerledes, spennende og utfordrende og Natalie Sandtorv forteller oss også at hun er nok et nytt vokalnavn det skal bli svært interessant å følge. Og vil du vite hvem musikanten Marte Eberosn er, så må du minst sjekke ut "Mad Boy", Highasakite og Cokko.

Cokko

The Dance Upon My Grave

Playdate Records/Phonofile

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg