Herlig Moskus

Moskus er noe av det mest spennende som finnes av mindre band i Norge og kanskje langt utenfor våre grenser også. Det skader ikke at Nils Økland gjester heller.

Moskus og Nils Økland – både hver for seg og sammen er dette usedvanlig originalt og spennende.

For skøyteløpere er tredjerunden ofte den vanskeligste og der man viser om man virkelig har noe å fare med. Dit har Moskus også kommet nå. Etter "Salmesykkel", innspilt i Atlantis studio i Stockholm, og "Mestertyven", unnfanga i Risør kirke, blei "Ulv Ulv" – for noen titler forresten – tatt vare på for evigheten i løpet av tre januardager i fjor i Haugesund Billedgalleri. La det være klart med en gang: Moskus har gjennomført tredjerunden på et strålende vis.

Bassist Fredrik Luhr Dietrichson, trommeslager, munnharpespiller, sagoperatør, og mye annet, Hans Hulbækmo og pianist, harmoniumtraktør og synthist Anja Lauvdal har fortsatt på ei spennende og original reise som tar stadig nye retninger. I min relativt store referansebank finner jeg ikke noe som likner på lydlandskapene Moskus har skapt denne gangen heller. Noe av det har akustiske kammermusikalske overtoner, mens noe er små, forunderlige elektroniske melodier. Alt er kollektivt basert der ingen har noen slags form for tradisjonell komprolle – alle er like viktige og like avgjørende for at Moskus sitt uttrykk skal bli så unikt som det har blitt.

Når så Haugesunds store hardingfelesønn, Nils Økland, gjester på to spor, så gir det sjølsagt Moskus sitt uttrykk noe ekstra. Lyduniverset blir enda mer spennende og søkende og løfter Moskus opp til steder verken de eller noen andre har vært tidligere. Moskus har allerede fått mye oppmerksomhet langt utenfor våre grenser. Det er til å begripe og med "Ulv Ulv" i bagasjen bør nysgjerrigheten bli ytterligere pirra – dette er nemlig musikk så unik og annerledes som bare framifrå talenter kan skape.

Moskus

Ulv Ulv

HUBRO/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg