Fikk det meste utdelt

Sangeren, pianisten, entertaineren og bandlederen Harry Connick, Jr. er avgjort en av jazzens – hvis vi kan kalle det jazz – aller største stjerner. Bra og underholdende musikk er det i alle fall.

Med the looks, med the hipness og med store doser musikalitet kommer man ganske langt!

Noen stod ganske langt fremme i køa da utdelinga av ymse talenter og kvaliteter blei delt ut. Harry Connick, Jr., sønn av statsadvokaten i New Orleans, Louisiana, var blant dem – på alle områder. Han var, tro det eller ei, elleve år da han debuterte med "11" og løpet var lagt: Connick viste fram et helt usedvanlig talent både som pianist og seinere som vokalist og nå er Connick (48) verdensstjerne, gift med supermodellen Jill Goodacre, trebarnsfar, skuespiller, Grammy-vinner en rekke ganger og millionselger med et drag på publikum som er sjeldent.

Connick har liksom alt på plass. Gjennom hele hans karriere har hans bakgrunn fra New Orleans vært tydelig og at han er både en framifrå jazzvokalist og pianist er hevet over tvil, men han har også utvida sitt spekter ganske betydelig. Det at han han solgt godt og vel 16 millioner skiver sier sitt om han har et publikum også godt utenfor jazzmenigheta.

Med "That Would Be Me" får hans publikum mer av det de har hatt glede av det seineste tiåret. Det er et album med elleve låter som han har ansvaret for sjøl og han bekrefter at han er en storyteller av meget solid kaliber. Dessuten er innpakninga prega av at han henter hemningsløst fra både soul, jazz, pop og blues og når han har med seg et toppband som omkranser hans personlige croonerstemme – det er ikke rart i det hele tatt at han blir utropt til Frank Sinatras etterfølger – så blir dette nok en seier for Harry Connick, Jr.

Det er ingenting nytt eller oppsiktsvekkende med "That Would Be Me". Det er bare ei samling vakre låter framført av en av USAs beste og mest personlige stemmer. Holder ei god stund det!

Harry Connick, Jr.

That Would Be Me

Columbia/Sony Music

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg