En liten gigant

Hva har Wayne Shorter, Sting, Jeff Beck og Petter Wettre til felles? Bortsett fra å være glitrende musikanter, minst én ting: Jason Rebello.

Jason Rebello aleine med sitt flygel – en stor opplevelse.

Fra 1998 jobba Jason Rebello. (47) med Sting mer eller mindre uten stans i seks år. Seinere fulgte en lang periode med Jeff Beck og i tillegg strøjobber med andre ganske bra artister som Chaka Khan, Peter Gabriel og Phil Collins. I 2013 fant Rebello, som hadde. Wayne Shorter som produsent av si debutskive, "A Clearer View" i 1990, ut at han ville tilbake til et mer personlig uttrykk – han ville tilbake til et reindyrka jazzuttrykk igjen.

Det førte blant annet til at vi fikk møte han sammen med vår egen saksofonist i stjerneklasse, Petter Wettre, i Molde for et par år siden. Der bekrefta Rebello, som stort sett hadde traktert en rekke elektriske tangentinstrumenter i sin rock- og fusionperiode, at han fortsatt var en akustisk jazzpianist i det aller ypperste tetsjiktet. Her med si aller første solopianoalbum forteller han oss det nok en gang.

Rebello er utstyrt med en framifrå teknikk og inviterer oss inn i en rik klangverden. Han er en melodiker og lyriker av rang, bortsett fra Beatles-klassikeren "Blackbird" er det bare originalt materiale, og som han sjøl sier: han følte at han hadde kommet til et punkt der han hadde noe å si med bare et piano. Om han har!!!

Jason Rebello er i mine ører en pianist i ypperste verdensklasse. Med "Held" kommer det endelige beviset.

Jason Rebello

Held

Edition Records/Border Music Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg