På tide

Annette Gil – aldri hørt om henne? Da er vi minst to, men det er absolutt verdt å låne øre til den ganske erfarne norske vokalisten og låtskriveren.

Annette Gil har så absolutt noe å fare med.

Til tross for at Annette Gil, opprinnelig fra Måløy, men bosatt i Oslo, har rukket å bli 44 år, har jobba lenge med bandet Seven og har ei soloskive bak seg før "Comfortably Young", så har jeg altså greid å unngå å få i alle fall et bevisst forhold til henne og musikken hennes. Da kan man vel hevde at det var på høy tid og hun forteller meg raskt at hun er en artist med noe personlig og ekte på hjertet.

Vi snakker om en vokalist med ei stemme som bærer budskapet på et flott vis – et budskap med røtter i rockens 80-tall. Helt siden Seven-tida har hun samarbeida tett med multiinstrumentalisten Ole Tom Torjussen og det gjør hun fortsatt og det er åpenbart at de har en felles musikalsk visjon. De har tatt med seg det mørke, av og til tunge og seige fundamentet derfra og miksa det elegant med et hipt discobeat og laga et 2016-sound av det. Radarparet Gil og Torjussen, med hjelp av svært gode musikalske venner, har så avgjort makta å fusjonere det mørke og tildels melankolske med det lyse og optimistiske – det er absolutt musikk å bli oppstemt av, misforstå meg ikke.

Annette Gil, som har skrevet det meste av både tekst og musikk, gir oss et visittkort åpenbart skapt med hjertet. Hun har passert under alt for mange radarer til nå – "Comfotably Young" har kanskje det i seg som kan åpne nye dører sjøl om nøkkelhullene er veldig små…..

Annette Gil

Comfortably Young

House of Distillery Records/MTG/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg