Varm sommerjazz

Det er jo en viss logikk i det at en herlig dose varm visejazz kommer fra Sørlandet. Love Exit Orchestra med vokalisten Sheila Simmenes i spissen er så greie at de sørger for det.

Love Exit Orchestra gir oss varm og god visejazz.

Hvor vi enn snur og vender oss i vårt langstrakte land så dukker det opp nye band og nye artister de fleste av oss aldri har hørt om før. Jazzutdanning på universitetsnivå har dukka opp som paddehatter – nordligst i Tromsø og lengst sør i Kristiansand. Det har resultert i nye muligheter for mange og Love Exit Orchestra er et flott eksempel på hva det kan føre til.

Utgangspunktet var at vokalisten Sheila Simmenes mer eller mindre tilfeldig møtte den svenske bassisten Fredrik Sahlander. Kjemien og empatien var på plass med en gang og snøballen begynte å rulle og med trompeteren Tore Bråthen, pianisten Oscar Jansen og trommeslageren Jens Tobias Nyland ombord, er Love Exit Orchestra ei fullrigga skute som har mye god musikk og musikalsk varme å by på.

Vi snakker om usedvanlig melodisk visejazz med røtter tilbake til 50-tallet, men absolutt med spor av både pop og soul fra våre dager. All musikk og alle tekster, en på norsk og resten på engelsk, er unnfanga av bandets medlemmer og Simmenes, med et varmt og inderlig uttrykk, avslører raskt at hun både har røtter i pop, soul, reggae og jazz – hun scatter også på et vis som forteller oss at hun har lytta til salige Ella Fitzgerald, men samtidig er avstanden til for eksempel Lisa Ekdahl ikke så veldig stor.

Det er varme i lufta og det er varme i musikken til Love Exit Orchestra, sjeldent varmt trompetspill fra Tore Bråthen bør absolutt legges merke til – den musikalske makrellen fra Sørlandet har kommet og det er bare å glede seg noen måneder framover. Noe forteller meg forresten at denne musikken vil virke resten av året også.

Love Exit Orchestra

Darling

SHE Music/shemusic.no

4 kommentarer

Siste innlegg