When in Vestfold, do as the….

Med sin tredje krim om og med privatdetektiv Olivia Henriksen, sørger Lene Lauritsen Kjølner nok en gang for at spenningssommeren er redda for både vestfoldinger og mange andre.

Lene Lauritsen Kjølner holder spenninga ved like.

Livet har gjort det slik med meg at mye av denne romanen har blitt lest i Vestfold. Det passer for så vidt utmerket siden hele historia til Lene Lauritsen Kjølner er lagt til dette lille fylket der sommeren helst skulle vart hele året.

Dette er mitt første møte med Lauritsen Kjølner og hennes heltinne Olivia Henriksen – en tidligere diplomatfrue som nå står på egne bein og altså har blitt privatdetektiv. "Dakota rød" er den tredje boka om og med Olivia H i sentrum for det hele og Lauritsen Kjølner har tydeligvis funnet en nerve og har solgt rundt 50000 av de to første bøkene.

Lauritsen Kjølners tilhengere får nok mer av den samme sommerlette medisinen her. Plottet er for så vidt ganske enkelt og lettfattelig – den ikke veldig ansette byggmester Bergersen blir fungert drept ombord i et veteranfly som har vært på en liten chartertur fullt av andre kolleger som alle mer eller mindre har et mulig motiv. Noen stoler ikke på at politiet i Tønsberg er rette adresse for å oppklare mordet og da kommer sjølsagt Olivia Henriksen inn i bildet. Det er vel heller ingen bombe hvem som til slutt går seirende ut av akkurat den "kampen".

Dette er altså ingen blodig krim som blir "krydra" med den ene mer utspekulerte drapsmetoden etter den andre. Det er en lett, velskrevet historie som egner seg utmerket for ymse svaberg utover sommeren og som holder leseren fanget nesten helt til slutt. Sommeren kan bare komme til Vestfold og alle andre fylker: Olivia Henriksen er klar!

Lene Lauritsen Kjølner

Dakota rød

Vigmostad & Bjørke

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg