Arvtakeren

Mange med meg har nok stilt seg spørsmålet om det finnes en arvtaker etter Jimi Hendrix og Terje Rypdal noe sted? Nå er svaret klart, nesten i alle fall, og det er vel kanskje noe overraskende at det er ei jente med bestefar som var frisør i Myrabakken i Molde som skulle føre stafettpinnen videre. Hedvig Mollestad er mer enn klar!

Rød kjole, høye hæler og et helvetes trøkk – Hedvig Mollestad Trio.

Festen begynte på sett og vis i 2009. Da fikk nemlig den da 27 år unge gitaristen Hedvig Mollestad Thomassen, datter av den strålende flügelhornisten Lars Martin Thomassen født og oppvokst i Molde, et stipend på 50000 kroner fra SpareBank1 SMN som årets jazztalent under Moldejazz. En mildt sjokkert Hedvig Mollestad, som hun bruker som artistnavn, måtte ta seg en tur i Tafjordfjella får å finne ut hvordan pengene skulle brukes og hvordan hun skulle framstå året etter da takk-for-prisen-konserten skulle gå av stabelen i Molde. Ingen som var til stede på lille, intime Forum den gangen i 2010 kommer til å glemme det.

Siden jeg hadde gleden av å være konferansier på konserten, samtidig som jeg faktisk introduserte foreldrene for hverandre noen tiår tidligere, så må jeg innrømme at jeg var ekstra spent da, har vært det siden og er det fortsatt når Hedvig Mollestad Trio har noe nytt å melde – og det har hun og de hele tida.

Trioen, som heile tida har bestått av sjefen på gitar, Ivar Loe Bjørnstad på trommer og Ellen Brekken på både akustisk og elektrisk bass, har til nå gitt oss tre album på velmeritterte Rune Grammofon og høsta tildels voldsomme kritikker verden rundt. Iført sin kledelige røde kjole og høye hæler, så var det ikke, og er det kanskje fortsatt ikke, urheftig og tøff musikk med solide røtter i heavy rock og ditto jazz man kunne forvente seg fra jenta oppvokst i Ålesund, men det er altså hva de hadde å by på og fortsatt byr på.

Med sitt fjerde – og femte – visittkort gir de oss henholdsvis ei skive med et helt nytt materiale skrevet av alle tre og ei liveskive med "gamle hits" spilt inn på Oslo-klubbene Buckley´s og John Dee med et begeistra publikum hjertelig tilstede. Musikken er like tøff, melodisk, heftig, riffbasert, dynamisk – det finnes faktisk ballader her også – og personlig som den har vært helt siden 2010 og trioen er i stadig utvikling og mer samspilt enn noen gang. Dessuten er Hedvig Mollestad en bedre og mer spennende solist enn jeg noensinne har hørt henne og at journalistveteranen Richard Williams fra engelske Melody Maker har takka ja til å skrive liner notes, sier også en hel del om hvilken anseelse Hedvig Mollestad Trio nyter etterhvert rundt om på kloden.

Under årets Moldejazz år vi møte trioen med fjorårets Artist In Residence, Mats Gustafsson, som spesiell gjest. Bedre oppvarming enn disse to skivene er ikke mulig å få. Tøft og herlig og det er bare å spenne fast sikkerhetsbeltene allerede!

Hedvig Mollestad Trio

Black Stabat Mater

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

Hedvig Mollestad Trio

Evil in Oslo

Rune Grammofon/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg