Tungt og tøft

De kommer fra hele landet og nå er det jazzstudenter fra Oslo og Stavanger som viser seg fram med jazzprogbandet Mothman.

Mothman sparer ikke på kruttet.

Den ene dagen er det band med utgangspunkt i jazzutdanninga i Kristiansand, den neste er det Oslo eller Trondheim. Nå er det altså Stavanger og jazzlinja ved universitetet der, og Oslo, som viser oss hva de har "skapt". Kvartetten Mothman, som har eksistert helt siden 2010 og som har turnert mye både her hjemme og utenlands, består av bassgitaristen Alexander Hoholm, elpianisten og synthoperatøren Tarjei Lienig, gitaristen Mads Røksund og trommeslageren og perkusjonisten Martin Ulvin og de kommer opprinnelig fra jazzmetropoler som Granvin og Furnes, men Stavanger har altså ført dem sammen til et kollektiv som absolutt har noe eget å melde.

Mothman kaller seg sjøl et jazzprogband og musikken deres forsvarer så absolutt en slik betegnelse. De åtte låtene er kollektivt unnfanga og forteller oss om en gjeng som har henta inspirasjon fra en rekke kilder: rock, impro, straight jazz, støy er noen av kildene som renner meg i hu i møte med musikken. Ofte låter det tøft, hardt, kompromissløst, men likevel melodisk, og de unge herrene viser også at de er svært samspilte og evner å ta i bruk dynamiske virkemidler slik at musikken ikke blir enstonig.

Mothman består av enkeltmusikere med mye på hjertet og som samtidig er et kollektiv med felles retning. Dette har vært mitt første møte med alle sammen, såvidt jeg kan huske, men jeg gleder meg allerede til flere – både med Mothman og sikkert i en rekke andre konstellasjoner også.

Mothman

Mothman

Ulv, Ulv Records/barejazz.no/tigernet.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg