Med stor J

Jazz med større J enn det Bill Charlap Trio serverer er nesten ikke mulig å finne på bygdene nå til dags.

Med Manhattan som kulisse serverer Bill Charlap Trio så hardtswingende og groovy bebopbasert jazz som vel tenkelig.

I fjor høst kom ikonet Tony Bennett med "The Silver Lining – The Music of Jerome Kern" i svært tett samarbeid med pianisten Bill Charlap. Noe forteller meg at den solgte i noe som likner på millionopplag og det fullt fortjent. Nå kommer Charlap med "oppfølgeren" "Notes from New York", men denne gangen uten Bennett, men med sine faste og langvarige triomedlemmer Kenny og Peter Washington på trommer og bass. Den kommer ikke til å selge i nærheten av fjorårets utflukt med Bennett, til tross for at kvaliteten er like høy.

Årsaken til at salget ikke vil bli det samme er jo åpenbar – her er ikke Bennett til stede. Ei instrumentalskive uten et vokalikon snakker ikke til så mange – slik er det bare. Når det er sagt så får vi her vite så tydelig som mulig hvorfor Bennett spurte akkurat Charlap, og herrene Washington også for den sakens skyld, om å bli med på fjorårets Kern-hyllest.

Vi snakker nemlig om en av klodens aller mest smakfulle pianister med base i The Great American Songbook. Det har Charlap (49), som forøvrig er gift med en annen pianist i samme klasse, Renee Rosnes, fortalt oss med en rekke trioinnspillinger tidligere. Det er altså så inderlig, ekte og – nok en gang og i mangel av et bedre ord – smakfullt det Charlap foretar seg sammen med sine musikalske siamesiske tvillinger, mistrene Washington som ikke er i slekt, at det bare er å nyte fra ende til annen.

Charlap skal være en av i de jazzverdenen som har størst oversikt over den amerikanske sangskatten – han kan visstnok det som er av låter – og her gir han oss ni mer eller mindre kjente melodier som "I´ll Remember April", "A Sleepin´Bee", Thad Jones´ "Little Rascal on a Rock" samt en nydelig og akk så saaaaakte soloversjon av "On the Sunny Side of the Street".

Bedre tradisjonell og tidløs triojazz enn det det vi blir servert på "Notes from New York" er ikke mulig å ønske seg – sånn er det med den saken.

Bill Charlap Trio

Notes from New York

Impulse!/Universal

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg