Flinkt, men glatt

Den amerikanske trompeteren Dominick Farinacci er et nytt navn i mi bok. Han har mye å fare med, men må det gjøres med ei slik innpakning da?

Jeg ønsker meg mer fra Dominick Farinacci neste gang.

33 år unge Dominick Farinacci kommer fra Cleveland i Ohio. Det gjør også produsent i superklassen Tommy LiPuma. Det er 46 år mellom dem i alder, men hvis du er ute etter å selge skiver så er så avgjort LiPuma en å alliere seg med uansett. Mannen har stått bak 35 gull- eller platinum utgivelser, 33 Grammy-nominasjoner og 3 Grammy-priser med artister som Barbra Streisand, Miles Davis, George Benson og Diana Krall – han veit hva han holder på med.

Farinacci har blitt oppdaga av andre trompetstorheter som Wynton Marsalis for lenge siden. Det er absolutt ingen tvil om hans kvaliteter som instrumentalist og han er i besittelse av en mjuk og varm tone i hornet sitt. Men likevel….

LiPuma, og sikkert også Farinacci, har plukka fram låter av artister som Tom Waits, The Gypsy Kings, Horace Silver og Dianne Reeves – samt noen originalkomposisjoner – og pakka det inn så motstandsløst og kjedelig som vel tenkelig. Er det mulig med hjelp fra folk som Steve Gadd, Larry Goldings, Christian McBride og Jacob Collier kan du spørre og svaret er altså ja.

Jeg møter gjerne Dominick Farinacci igjen – han er utvilsomt en trompeter med masse potensial. Da ønsker jeg å møte en Farinacci som ønsker å melde noe med substans – han har det helt sikkert på lager et sted.

Dominick Farinacci

Short Stories

Mack Avenue Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg