I drømmeland

Multiinstrumentalistene Kristian Skaarbrevik og Bjørn Thevik har hver for seg – og sammen – tatt oss med til vakre og ettertenksomme steder.

Kristian Skaarbrevik og Bjørn Thevik tar oss med til steder de færreste av oss har vært på tidligere.

"MRST" er en av de mest spesielle, men samtidig fascinerende utgivelsene som har kommet min vei den siste tida. Gitaristen, synthoperatøren, elektronikeren, pianisten – og en hel del annet – blant annet naturopptakeren, Kristian Skaarbrevik, har laga de fire første spora. kun på et av dem har han fått hjelp – på vokal.

Bjørn Thevik, i utgangspunktet bassist, har laga tre låter og gjør alt aleine. Det gjør han på moog, modulær synth og også han med naturoppatak som enn viktig ingrediens. Sånn sett har de to altså ingenting med hverandre å gjøre, men det har de likevel og det hører absolutt hjemme at dette har blitt én utgivelse – de to og deres musikk utfyller hverandre på et utfordrende og interessant vis.

Hva slags musikk er det så de to har skapt? Si det – de henter i alle fall inspirasjon fra en rekke kilder som for eksempel jazz, impro, samtidsmusikk og rytmisk elektronisk musikk og skaper lydlandskap de er helt aleine om og som beveger seg og oss på et unikt vis.

På meg funker begges musikk som en slags drømmeinvitasjon der den åpner for en rekke assosiasjoner og annerledes vinklinger enn de jeg er vant til.

Både Kristian Skaarbrevik og Bjørn Thevik er åpne og søkende sjeler med mye på hjertet. Her får de ut mye av det og det er ustoppelig spennende å være med på ekskursjonene deres.

Kristian Skaarbrevik – Bjørn Thevik

MRST

Atterklang/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg