Ny og inderlig stemme

Røtter i Ålesund, oppvokst i de svenske skogene og med solid fartstid fra både Los Angeles og New York, er Rebecka Larsdotter så avgjort ei ny stemme å lytte til.

Rebecka Larsdotter er et usedvanlig hyggelig bekjentskap.

34 år unge Rebecka Larsdotter skal du ha svært gode antenner for å ha fått med deg. Den norsk/svenske vokalisten, komponisten og tekstforfatteren har gitt ut ei skive før "Whirlwind", men såvidt jeg vet har den aldri nådd norske strender. En som har antenner er sjefen for Losen Records, Odd Gjelsnes, som sikkert blir nedrent av demotaper fra de fleste hjørner av kloden. En del av hans jobb blir derfor å plukke ut gullet fra gråsteinene og Rebecka Larsdotter vil jeg nesten tro har vært blant hans lettere valg: vi har nemlig med en artist å gjøre som har noe eget å melde.

Etter oppvekst i de svenske skoger og musikkstudier i Örebro og Malnö, gikk turen først til Los Angeles i 2008 og etter et par år til New York som har vært hennes hjemby siden. Der har hun dyrket sitt lidenskapelige forhold til både å synge, spille piano, skrive låter og samtidig har hun livnært seg som både vokal- og pianolærer. Uansett er jeg ganske sikker på at det er det hun foretar seg på "Whirlwind" som er det hun synes aller mest om: spille og synge egne og andres låter sammen med noen av New Yorks aller beste musikanter.

I tillegg til Horace Silvers nydelige "Peace" og standardlåtene "Like Someone in Love" og "My Shining Hour", så har Larsdotter skrevet det aller meste av både tekster og musikk. En av tekstene er på svensk – resten på engelsk og med sin varme, inderlige stemme forteller Larsdotter oss at hun er en historieforteller vel verdt å tilbringe kvalitetstid sammen med.

Det musikalske utgangspunktet er akustisk, varm og melodisk jazz med røtter tilbake til både 60-tallet og med spor også fra artister som Rickie Lee Jones og Joni Mitchell. Når hun så har fått med seg toppmusikanter som pianistene Shai Maestro og Aaron Parks, saksofonisten Dayna Sstephens, gitaristen Oz Noy, bassisten Ben Street og trommeslagerne Ari Hoening og Nate Wood, så skjønner de som har fulgt en smule med på amerikansk jazz de seineste åra at tonefølget er i de beste hender.

Rebecka Larsdotter flytter ikke noen merkesteiner med "Whirlwind", men det er da heller ikke nødvendig. Hun gir oss derimot et vakkert og personlig møte med ei ny stemme. Hun "truer" også med å flytte til Ålesund i nær framtid – familien hennes bor der. Hun skal være velkommen.

Rebecka Larsdotter

Whirlwind

Losen Records/MusikkLosen

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg