Urheftig strengeleik

Spanske Gerardo Núñez og svenske Ulf Wakenius har satt hverandre stevne. Stort mye strengere blir det ikke.

Gerardo Núñez og. Ulf Wakenius – vi snakker to av klodens aller dyktigste gitarister.

Foto: Siggi Loch

Festivalarrangører og plateselskapssjefer har ofte veeeeeldig gode ideer til nye konstellasjoner. Som oftest synes ikke musikantene sjøl all verden om disse ideene – det er ikke fra musikantene de kommer. Noen ganger stemmer det derimot på alle slags vis. Et godt eksempel er da sjefen for det tyske plateselskapet ACT fant ut at et møte mellom trioen In The Country, Knut Reiersrud og Solveig Slettahjell kunne ha noe magisk i seg. Det hadde – og har – det på alle mulige vis. Siggi Loch, som sjefen heter, har hatt flere slike ideer og her kommer en til som har dette magiske ved seg.

ACT og Loch har en mer eller mindre årlig konsertserie i Berlin under navnet "Jazz at Berlin Philharmonic" og i 2014 mente Loch at det var på sin plass å finne ut hva som ville skje hvis flamenco nuevo-mesteren Gerardo Núñez møtte den svenske jazzmestergitaristen Ulf Wakenius. Publikum i Berlin var begeistra og det skjønner vi godt etter at konserten kom ut på cd i fjor under navnet "Jazzpaña Live". Alle involverte syntes det var en fin tanke å følge opp Berlin-konserten og ikke lenger etterpå inviterte Núñez Wakenius til Madrid for omkamp – sjøl om det ikke var noen taper eller vinner i den første "kampen".

Med Núñez´ faste band bestående av Cancun på flamenco sang, Cepillo på perkusjon og Carmen Cortés og Isabel Núñez på klapping og tilrop – det blir ikke flamenco uten det – som empatisk reisefølge, får vi nok et møte med to gitarmestre fra hver sin verden. Vi snakker her utelukkende om akustiske gitarer og de to virtuosene "snakker" med hverandre som om de ikke har gjort noe annet. Utgangspunktene er som oftest låter av Núñez – Wakenius har skrevet en og en annen er unnfanga felles – og sjøl om det er mye drama og temperament i musikken, så er de to også veldig i stand til å ta´n helt ned.

Sjøl om de to kommer fra hver sin musikalske plattform, så har de så mye felles i bagasjen at "Logos" har blitt noe helt spesielt. Gitarfantaster kloden rundt får garantert vann i munnen etter bare noen sekunder. For alle oss andre er dette også veldig stas med masse påfyll av inderlig og dramatisk musikk servert av mestrene Gerardo Núñez og Ulf Wakenius. Olé!

Gerardo Núñez &. Ulf Wakenius

Logos

ACT/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg