Beintøffe saker

Bak det noe spesielle bandnavnet Aiming for Enrike finner vi to unge norske herrer på trommer og gitar som beveger seg fritt i alle typer grenseland: rock, jazz, funk, punk – you name it. Det gjør de på et høyst originalt og spennende vis.

Simen Følstad Nilsen og Tobias Ørnes Andersen skaper musikk det ryker av.

Foto: Marius Mada Dale

Fra Halden og Rjukan kommer det sikkert mye godt, men at jeg skulle støte på en urheftig duo bestående av Tobias Ørnes Andersen på trommer og Simen Følstad Nilsen på gitar fra de to musikkmetropolene, kom likevel som en stor overraskelse. Det som på alle vis er avdekka etter at jeg har tilbragt kvalitetstid sammen med dette sjangersprengende lille kollektivet er at de byr på beintøff musikk i så mange grenseland som vel tenkelig.

Begge gutta, som fortsatt har et stykke vei å gå før de runder 30, er ukjente størrelser for meg. Jeg har faktisk ikke hørt om noen av dem tidligere, men har etter hvert skjønt at Ørnes Andersen nå også bekler trommekrakken i et anna heftig kollektiv, sjølveste Shining. Det er ikke til å bli overraska over etter møtet med Aiming for Enrike – det er et trøkk og en tilstedeværelse i trommespillet til Ørnes Andersen som absolutt slekter på hans forgjenger i Shining, Torstein Lofthus. Det sier ikke reint lite for å si det på den måten.

Simen Følstad Nilsen har mange av de samme kvalitetene i uttrykket sitt og kjemien mellom de to er allerede langt framskreden.

Hva er det så de har å by på? Begge tilhører en generasjon og et miljø der båser og sjangre er svært lite viktig å forholde seg til. Det betyr at de henter hemningsløst fra rock, impro, jazz, punk og gudene vet hva og setter det sammen til noe de er ganske så aleine om.

De har allerede spilt på Nattjazz i Bergen i vår og om ikke lenge står Øya for tur og til New York som support for Jaga Jazzist. Det forteller sitt tydelige språk om at dette er musikk jazzfolk som digger rock liker og det samme for rockefolk som synes jazz er spennende. Aiming for Enrike – også bandnavnet er av den unike sorten – kom til meg fra det store intet og har virkelig rensa opp i øregangene. Heftig!

Aiming for Enrike

Segway Nation

Name Music/Musiikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg