Det stopper aldri

Strømmen av mer enn lovende unge norske jazzmusikanter virker som den er ustoppelig. Trompeteren, komponisten og bandlederen Simen Kiil Halvorsen er nok et bevis på det.

Simen Kiil Halvorsen etablerer seg med sin debut høyt dere oppe.

Etter å ha vært ganske tett på norsk jazz de seineste tiåra, så burde det vel ikke overraske meg noe særlig: uansett blir jeg like begeistra hver gang jeg møter på ei ny, frisk stemme. 25 år unge Simen Kiil Halvorsen, opprinnelig fra Stavanger, men bosatt og studerende på Musikkhøgskolen i Oslo, har alt i seg til å gå inn i trompeteliten både her hjemme og langt utenfor Harald og Sonjas grenser.

For jazzmiljøet i Stavanger kommer det nok ikke som noen bombe at Kiil Halvorsen har noe eget på hjertet. Allerede fra tenåra viste han seg fram på hjemmebane og i fjor mottok han den høythengende Mølsterprisen under Maijazz. Det førte til at han "måtte" tilbake i år med et takk-for-prisen-prosjekt og denne sekstetten, disse låtene og arrangementene er resultatet og det er intet mindre enn veldig bra.

Kiil Halvorsen har valgt på veldig høy hylle når han satte sammen dette bandet: Øyvind Dale på piano, Fredrik Luhr Dietrichson på bass, Hans Hulbækmo og Raymond Lavik på trommer og Hanna Paulsberg på tenorsaksofon har tilsammen bakgrunn fra miljøene både i Oslo, Stavanger og Trondheim og Kiil Halvorsen visste tydeligvis hva og hvem han var ute etter.

Det hevdes at den unge sjefen har henta inspirasjon fra kilder som John Coltrane, Chet Baker, Grieg, Stravinskij samt moderne nordiske jazzretninger. Mye av dette er lett å få øre på, men det betyr i sum at musikken til Kiil Halvorsen er høyst personlig og ikke minst tiltalende.

Mye av tonegangene er helt nedpå og veldig reflekterende, men besetninga med blant annet to trommeslagere inviterer også til lydlandskap i heftigere luftlag – hele tida rytmisk og melodisk oppfinnsomt. Solistisk viser alle seks, med bakgrunn i band som Atomic, Moskus og Trondheim Jazzorkester, at de holder et skyhøyt nivå med en modenhet langt utover alderen de har nådd.

Simen Kiil Halvorsen forteller klart og tydelig at han er på vei til noe ytterst spennende og originalt – han er der allerede forresten.

Simen Kiil Halvorsen

Scripted Conversations

AMP Music & Records/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg