Det swinger i Brexit

Claire Martin og Ray Gelato er to av de beste jazzvokalistene i Europa. Nå har de slått sine putler sammen og viser oss at det kan swinge heftig der borte på øya til tross for både Brexit og tap for Island.

Det er klart for fest med Ray Gelato og Claire Martin.

Siden Claire Martin (48) og Ray Gelato (54) begge er født og oppvokst på fotballøya, så viser det seg at det er vanskelig å oppnå verdensherredømme. Det har seg nemlig slik at begge to ville hatt anseelse helt der oppe hvis de hadde hatt USA som utgangspunkt – med andre ord er det ikke kvaliteten det står på.

Såvidt jeg vet er det første gang de to vokalistene samarbeider, i alle fall på plate, og de to stemmene egner seg ypperlig til duetter i swing.bebop-gata. Ingen av de to har behov for å hevde seg i forhold til den andre. De er tydeligvis begge trygge på hvem de er og har bare ønske om å synge den andre god – som Nils Arne Eggen ville ha sagt det.

De serverer oss et repertoar med 13 låter som mange vil kjenne seg igjen i som "More than You Know", "C`est Si Bon", "The Coffee Song", "Onrnithology" og "Smack Dab in the Middle" og uten å flytte en eneste lettvegg i musikkhistoria, noe de færreste gjør forresten, så gir de oss en time med tidløs, groovy og hardtswingende jazz som "alle" lett kan like.

Gelato spiller også tenorsaksofon i en solid jump/swing-tradisjon og med en meget empatisk og solid rytmeseksjon bestående av Sebastiaan de Krom på trommer og perkusjon, David Newton på piano og Dave Whitford på bass, så har dette blitt ei musikalsk hyggestund som vil vare i åresvis.

Claire Martin – Ray Gelato

We´ve Got a World that Swings

Linn Records/Naxos Norway

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg