Ufattelig vakkert

Pianisten, komponisten, sidemannen og bandlederen Andreas Ulvo har vært med oss siden et lite stykke ut på 2000-tallet. Uansett hvor så har han imponert voldsomt – likevel aldri slik som her.

Andreas Ulvo har blikket retta mot noe vakkert og personlig.

Til tross for at Andreas Ulvo kun har rukket å bli 32 år, så har han gjort og oppnådd svært mye på den korte tida. Han har gjort ei soloskive, "Light and Loneliness" i 2011, han har sine egne band Eple Trio og Ulvo Ensemble og han har eller jobber fortsatt med Frøy Aagre, Karl Seglem, Bernhodt, Mathias Eick og Ellen Andrea Wang. Det at han jobber med "alle" er ikke til å forundres over: Andreas Ulvo er nemlig en av de aller mest allsidige og breieste musikantene kongeriket har frambrakt de seineste åra. Og ikke minst dyktigste og mest uttrykksfulle.Nå tar han oss med til et sted der de færreste kanskje visste at han også oppholdt seg, nemlig i den klassiske verden. Også det gjør han på et meget personlig vis.

Andreas Ulvo aleine med et flygel betyr uante muligheter.

Ulvo har alltid hatt et sterkt forhold til klassisk musikk, men falt likevel i jazzgryta – han var tiltrukket av det umiddelbare og friheten improvisert musikk bød på. For noen år siden hørte Ulvo ei innspilling med den rumenske pianisten Dinu Lipatti (1917-50) – ei innspilling som nok en gang fortalte Ulvo at klassisk musikk kunne tolkes på et høyst personlig vis. Det førte til at ønsket om å tolke noen av hans favorittmelodier udi den klassiske skatten vokste fram og i løpet av to høstdager på Kvinnemuseet på Kongsvinger i 2014 blei det hele en realitet. Sammen med den eminente lydmannen Ingar Hunskaar sørga Ulvo for at musikk av Satie, Händel, Mozart, Sæverud, Orff, Mompou og Rodrigo blei gjort bare slik Andreas Ulvo kan gjøre det. Sjøl om han er tro mot melodien, så hviler ikke den improvisatoriske delen av hjernen til Ulvo denne gangen heller, noe som fører til unike og usedvanlig inderlige tolkninger.I tillegg til flygelet benytter Ulvo også her elpiano, clavinet, synth og harmonium og på noen av tolkningene virker det også som om pianoet er "programmert" – effektfullt er det i alle fall.

Ulvo bryter også opp tolkningene med fem små improvisasjoner, Frida Ånnevik bidrar vokalt på et spor og som en ekstra bonus byr Ulvo også på sin egen tittellåt – en nydelig ballade i popland der han også viser oss at han er en framifrå sanger. Andreas Ulvo har her skapt musikk som er egna til å synke ned i og la tankene flyte med i. Det er godt og det gjør godt å være i denne musikken.

PS Denne innspillinga finnes digitalt og på LP. Ulvo har bare trykt opp 100 eksemplarer av den, så her gjelder det å være tidlig ute. Noe forteller meg at dette fort kan bli et samlerobjekt.Herved er advarselen sendt ut.

Andreas Ulvo

Unchangeable Seasons

SoundCanBeSeen/Musikkoperatørene

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg