Nytt stjerneskudd?

Marquis Hill er på "alles" lepper over there. Er han den nye Miles Davis?

Marquis Hill kan være på vei mot noe stort.

29 år unge Marquis Hill fra Chicago slo gjennom for fullt da han vant Thelonious Monk-konkurransen i 2014 da trompet var instrumentet det blei konkurrert i. Da hadde han allerede markert seg kraftig i hjembyen og gitt ut tre skiver under eget navn, men den store oppmerksomheten hadde likevel uteblitt. En del av premien var platekontrakt med Concord Records og det betyr igjen at både musikken og navnet til Marquis Hill får et verdensomspennende publikum.

Med sitt band Blacktet som består av altsaksofonisten Christopher McBride, vibrafonisten Justin Thomas, bassisten Joshua Ramos og trommeslageren Makaya McCraven, samt diverse gjester på vokal, trombone, perkusjon og resitasjon – bandet blir blant annet presentert muntlig som på ei scene fra start av…. – viser Hill oss hvorfor han stakk av med førstepremien, men likevel mangler den store originaliteten foreløpig.

Bebop er fundamentet til Hills musikkanskuelse og han blander egne låter med standarder som "My Foolish Heart", "Maiden Voyage" og "Straight No Chaser". Dessuten er han en del av hip-hop-kulturen også og det skinner også gjennom.

Hill er en strålende instrumentalist med en vakker tone og et herlig uttrykk, men enn så lenge finner jeg altså ikke den store personligheten i det han har å melde. Når det er sagt så kan man ikke se bort fra at dette er starten på ei stor karriere – Marquis Hill vil garantert bli å høre i mange tiår framover.

Marquis Hill

The Way We Play

Concord Records/border.no

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg